NØKKELSPILLER: Yaya Toure scoret ett mål og fikset en straffe mot Liverpool tirsdag. Nå må ivorianeren reise til Afrikamesterskapet tidligere enn Manchester City forventet. Foto: EPA/ROBIN PARKER
NØKKELSPILLER: Yaya Toure scoret ett mål og fikset en straffe mot Liverpool tirsdag. Nå må ivorianeren reise til Afrikamesterskapet tidligere enn Manchester City forventet. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

Toure får ikke spille cupkampen mot United

Stoppes av landslagstrener.

(Dagbladet): Søndag ettermiddag er det duket for byderby i FA-cupens 3. runde, Manchester City tar i mot Manchester United.

I ettermiddag ble det klart at ligaleder City må spille oppgjøret uten en klubbens aller viktigste spillere, midtbanegiganten Yaya Toure.

Ivorianeren må i stedet allerede lørdag stille til landslagsmøte foran Afrikamesterskapet, sammen med storebror og City-stopper Kolo.

Det bekrefter Elfenbenskystens landslagstrener Francois Zahoui overfor BBC Africa.

- Klubbene kjenner reglene, jeg regner med Toure-gutta kommer før Fifa-deadlinen, sier Zahoui.

Tidligere har Manchester City-manager Roberto Mancini ytret håp om at Toure-brødrene ikke bare kunne spille mot United søndag, men også mot Liverpool i ligacupsemifinalen onsdag.

Det forbløffer Elfenbenskyst-trener Zahoui, selv om lagets første kamp ikke spilles før 22. januar - to uker etter cupkampen.

- Jeg overraskes av at folk i England tror vi ikke kjenner Fifas regler for datoer. Når vi tar ut spillere til troppene så må de møte opp på det tidspunktet Fifa angir. Vi vet at klubbene er tvunget til å slippe dem, sier treneren.

Tidligere i dag hadde Mancini en pressekonferanse i Manchester, og han hadde tydeligvis ikke fått med seg utspillet fra Zahoui.

- Vi snakket med treneren fordi de har et møte i Paris lørdag. Vi har spurt om Kolo og Yaya kan bli hos oss, for så å dra til Abu Dhabi på treningsleir. Vi venter på svar, det skal komme i dag eller i morgen, sier Mancini.

Han mangler allerede suspenderte Gareth Barry på City-midtbanen mot United, dessuten er både Samir Nasri og Mario Balotelli usikre på grunn av skader. Derfor utelukker ikke City-sjefen at City-benken ikke nødvendigvis fylles opp av sju spillere søndag.

- For søndag har vi 17 tilgjengelige spillere. Jeg tror ikke vi kommer med 18 totalt, fordi Mario er skadd. Samir var bedre i går, men vi vet ikke, sier Mancini.

Manchester United sliter også med store skadeproblemer, seriemesterne mangler blant annet Nemanja Vidic, Darren Fletcher og Chris Smalling.

2 X TOURE: Roberto Mancini (t.h) tror City klarer seg greit uten Kolo Toure, fordi kluben har en rekke stoppere. Foto: REUTERS/Phil Noble
2 X TOURE: Roberto Mancini (t.h) tror City klarer seg greit uten Kolo Toure, fordi kluben har en rekke stoppere. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer