Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toure mener Bony er perfekt for City

- En fantastisk spiller.

PERFEKT FOR CITY: Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
PERFEKT FOR CITY: Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO Vis mer

Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen.

Den tidligere Manchester City-forsvareren forbereder seg i øyeblikket til det nært forestående Afrika-mesterskapet sammen med Bony. Duoen skal bidra til at Elfenbenskysten lever opp til det favorittstempelet mange har gitt dem.

Deretter returnerer begge til Premier League - Touré til Liverpool og Bony høyst sannsynlig til Manchester City.

- Han er en fantastisk spiller, og han kjenner Premier League godt. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en kjempejobb for City. Han er sterk, en ærlig fyr og jobber hardt. Han er perfekt for dem, sier Touré til Manchester Evening News.

Må være sterk Stopperveteranen tror overgangen fra Swansea til City vil gå helt smertefritt for Bony.

- Yaya er i klubben, og han vil bidra til at det vil gå veldig lett. Det fine er at han (Bony) forblir i samme land, så han trenger ingen tilpasningsperiode. Det kommer til å bli en god overgang for ham, sier Touré.

En liten advarsel har han likevel.

- Dette blir et nytt steg. Han trenger å være mentalt sterk, fordi klubben har mange gode spillere og konkurransen er tøff, sier Liverpool-spilleren.

Betaler dyrt Når Bony-overgangen formelt går i orden, er foreløpig et åpent spørsmål. Engelske medier spekulerer i at 26-åringen kan komme til å gjennomgå den obligatoriske legesjekken en av de nærmeste dagene.

Sikkert er det i hvert fall at Swansea kommer økonomisk godt ut av overgangen. Den walisiske toppklubben skal ha betalt 12 millioner pund da Bony ble hentet fra nederlandske Vitesse Arnhem i 2013. Nå skal Swansea-ledelsen angivelig være enig med City om en overgangssum på totalt 28 millioner pund for spissen.

Wilfried Bony er Premier Leagues mestscorende spiller i 2014 med 20 mål. Denne sesongen står han bokført med ni mål på 22 kamper.

(NTB)