Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toure var besatt av magen sin

FA legger ut dopingforklaringen.

CITY-BRØDRE: Kolo Toure (t.v) oppfattet vannpillene som en del av kostholdet sitt, derfor oppga han dem ikke til City-legene. Her er stopperen på City-trening med sin yngre bror Yaya. Foto: AFP/ANDREW YATES
CITY-BRØDRE: Kolo Toure (t.v) oppfattet vannpillene som en del av kostholdet sitt, derfor oppga han dem ikke til City-legene. Her er stopperen på City-trening med sin yngre bror Yaya. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Kolo Toures positive dopingprøve rystet Manchester City starten av mars.

30-åringen skyldte tidlig på konas slankepiLler for at stoffet bendroflumethiazide ble funnet i urinprøven hans etter byderbyet mot United 12. februar.

I slutten av mai kom dommen mot City-stopperen. Han ble utestengt i seks måneder, fram til 2. september.

I går ble hele dommen mot forsvareren publisert på det engelske fotballforbundets hjemmeside.

Opptatt av mage-utseendet Der går det fram at den tidligere Arsenal-spillere ble felt av et vanndrivende middel, omtalt som «vannpiller» av spilleren selv.

Disse knasket midtstopperen fordi han over flere år hadde slitt med kiloene.

- Han var besatt av vekten sin, og spesielt hvordan magen hans så ut, heter det i forklaringen hos FA.

Det var kona som framskaffet pillene, uten å ha resept, og hun skal ha prøvd å få sjekket om det var greit for fotballspilleren å innta to stykk hver dag.

TILSKUER: Kolo Toure så Citys FA-cupfinaleseier fra tribunen. Yaya ble matchvinner og dediserte målet til sin dopingutestengte storebror. Foto: AP/Jon Super
TILSKUER: Kolo Toure så Citys FA-cupfinaleseier fra tribunen. Yaya ble matchvinner og dediserte målet til sin dopingutestengte storebror. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Det viste seg ikke å være greit, og Toure oppga heller ikke inntaket til City-legen.

Spilleren forklarte for FA at han spiste vannpillene hver eneste dag, unntatt kampdager. Da turte han ikke, fordi han stadig måtte tisse og var redd for å bli dehydrert. Dessuten følte han at pillene gjorde ham utslitt.

- Kolo Toures forsvar at han tok disse vanntablettene for å forminske størrelsen og formen på magen sin. Han led av en vrangforestilling om at han var tjukk, skriver FA  i dommen.

Mistet FA-cupfinalen Bakgrunnen for Toure bare fikk seks måneder utestengelse er ifølge FA at bendroflumethiazide ikke er prestasjonsfremmende eller egnet til å skjule andre dopingmidler.

Selv følte den tidligere City-kapteinen at han allerede var straffet hardt da han gikk glipp av Citys suksessrike fotballvår.

- Det har vært en vanskelig tid for meg. Det har gjort vondt å ikke få være med når laget sikret Champions League-spill og fant FA-cupen på Wembley, sa Toure.

TJUKK? Toure (t.v) hadde brukt vanndrivende midler en drøy måned da han testet positivt. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER
TJUKK? Toure (t.v) hadde brukt vanndrivende midler en drøy måned da han testet positivt. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER Vis mer