LADET OPP MED FOTBALLHYLLEST: Astana-kaptein Alberto Contador benyttet hviledagen i Morzine til å ikle seg spansk landslagsdrakt og vise fram ballkunster etter landsmennenes VM-triumf i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX
LADET OPP MED FOTBALLHYLLEST: Astana-kaptein Alberto Contador benyttet hviledagen i Morzine til å ikle seg spansk landslagsdrakt og vise fram ballkunster etter landsmennenes VM-triumf i Sør-Afrika.Foto: SCANPIXVis mer

- Touren har såvidt startet

Contador har lært av søndagens feil og er proppfull av selvtillit foran siste test i Alpene.

|||9. etappe fra Morzine-Avoriaz - Saint-jean-de-Maurienne direkte i Tour-studio fra kl. 11.30.

(Dagbladet): Alberto Contador er storfavoritt til å vinne sin tredje Tour de France, men den spanske klatregeita viste antydning til svakhetstegn på etappen til Morzine-Avoriaz da han slapp Andy Schleck og Samuel Sanchez opp den siste førstekategorien.

Det var imidlertid aldri snakk om noen krise for Astana-kapteinen, som bare er drøyt 40 sekunder bak Schleck og har rundt minuttet  opp til sammenlagtleder Cadel Evans.

Nå har han tatt lærdom av de taktiske feilgrepene han gjorde på søndag, noe som i så fall er dårlig nytt for konkurrentene når Tour-feltet begir seg ut på den tøffeste testen i Alpene tirsdag.

- Det jeg lærte på søndag, er at jeg ikke kan svare på hvert eneste angrep. Da angrepene kom på toppen av Avoriaz, forsøkte jeg å bli med på alle. Da Andy til slutt støtet, hadde jeg ikke den nødvendige spruten i beina, og endte etappen 10 sekunder bak, sier Contador til VeloNews.

Selv om Contador vil være mer tilbakeholden og det er langt igjen til Paris, tar han trusselen fra Saxo Bank-kapteinen på alvor.

- Andy fikk et mentalt oppsving på søndag, men det er en lang Tour. Jeg er ikke bekymret for dagens etappe. Det jeg er nødt til å gjøre, er å være mer selektiv og framfor alt unngå at Andy øker forspranget i fjellene, understreker Astana-kapteinen.

- Ideel plassering
Han er fornøyd med egen utvikling på de åtte første etappene.

- Jeg har kommet meg bedre igjennom den første delen av Touren enn det jeg forventet. Tredjeplass er en ideell plassering, fordi det er andre lag som må gjøre jobben i feltet. Jeg kom meg gjennom brosteinspartiene i god forfatning, og har bygget selvtillit gjennom hvordan laget mitt har samarbeidet de første to dagene i Alpene, poengterer han.

Contador mener årets utgave, som markerer at det er 100 år siden man første gang syklet i Pyreneene, fortoner seg annerledes enn da han vant sammenlagt i 2007 og i 2009.

- I mine tidligere Tourer har jeg måttet angripe fra første stund, men i år har kommer de viktigste etappene seint i Touren. Likevel kan jeg ikke avgi for mye tid til ryttere som Mentsjov, Leipheimer og Evans - ryttere som alle er sterke på tempo, sier han før han fyrer av et skremmeskudd:

- Touren har såvidt startet. Det blir først avgjort hvem som vinner i Pyreneene, legger han til.