- Touren kan umulig bli en katastrofe nå

Thor Hushovd (31) har ett mål igjen som må oppfylles om han skal være fornøyd med Tour de France.

UNNET SEG ET GLASS: Thor Hushovd unnet seg et glass champagne i går kveld. Mye av presset forsvant på nordmannen med etappeseieren i Barcelona.Foto: Heiko Junge / SCANPIX
UNNET SEG ET GLASS: Thor Hushovd unnet seg et glass champagne i går kveld. Mye av presset forsvant på nordmannen med etappeseieren i Barcelona.Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Følg dagens Tour-etappe direkte i livestudio fra klokka 11.10.

BARCELONA (Dagbladet): Helten fra Montjuïc på den 6. etappen kunne i går kveld skåle sammen med lagkompisene i Cervelo i et hotell i en av Barcelonas mindre sjarmerende bydeler. Formel-1-champagnen Moët kom på bordet — og et så godt som samlet norsk pressefelt stilte opp til en feiring av det noe stillfarne slaget.

For selv om det nystartede, sveitsiske laget aldri har vunnet i Touren før, så var det verken skrik, skrål eller unødvendig sløsing med varene fra den sveitsiske teamkokken.

Så er da heller ikke dette noe nytt for Hushovd. En mann som har vært en suksess i Tour de France i store deler av dette tiåret.

- Uansett så blir ikke Touren en katastrofe for laget nå. Dersom vi får Carlos Sastre på pallen sammenlagt, så blir det bra, sier nordmannen til Dagbladet.

Nå er det Sastre
For at jomfruturen skal kunne karakteriseres som «veldig bra», ligger lista desto høyere.

- Toppen er om jeg får den grønne trøya og Carlos vinner den gule. Nå begynner hans kamp for å skaffe seg den, påpeker Hushovd, og sikter til at rytterne i dag kjører inn i Pyreneene med målgang i minifjellstaten Andorra.

- De neste dagene skal jeg hente flasker for Carlos, forteller nordmannen som vil få flere sjanser til å kjempe om spurtseire fra tirsdag av.

Ingen vinnerbonus
Seieren i går gir Cervelo mer ære enn penger i kassa. 8000 euro (ca. ca. 73000 kr.) er prispengene for en etappeseier i Tour de France. De må Hushovd dele med sine åtte lagkompiser.

- Det finnes heller ingen vinnerbonus for Thor. Lønna er delt inn i tre. En del er sykling, en del er produktutvikling og en del er publikumskontakt, sier Cervelo-eier Gerard Vroomen til Dagbladet.

Teameieren har under hele Tour de France understreket at sykkelprodusenten ikke ønsker å legge noe press på Hushovd. Men i går var han selvsagt en glad mann. Uten at han tror de kommer til å selge fryktelig mange flere sykler på grunn av Hushovds seier.

- Våre kunder er sofistikerte 30-40-åringer i gode jobber som er veldig interessert i sykling. Hvis Thor vinner en etappe, så vet de at det skyldes 99 prosent rytteren og bare en prosent sykkelen. Hvis det var annerledes, så kunne jeg ha syklet Tour de France, sier Vroomen.

Gliset viser at han er mann som eier et lag som har vunnet i Tour de France.