Touren kan være over for Kristoff-hjelper

Ingen brudd for Michael Mørkøv, men dansken kunne ikke gå etter stygg velt.

KLARER SEG: Michael Mørkøv gikk hardt ned i avslutningen på åpningsetappen i Tour de France, men han melder selv at han er ok. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no
KLARER SEG: Michael Mørkøv gikk hardt ned i avslutningen på åpningsetappen i Tour de France, men han melder selv at han er ok. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): 500 meter før mål var uhellet ute for Michael Mørkøv. Katusha-rytteren kjørte nære gjerdet som skilte ham og publikum, og syklet tilsynelatende inn i foten på gjerdet eller en tilskuer og veltet. 

 - Jeg satt på hjulet til Greipel og hadde tiltro til at hvis det var plass til ham, så var det plass til meg rundt svingen. Men et eller annet traff meg, visstnok en tilskuer, og jeg mistet balansen, forklarer Mørkøv til Ekstrabladet.

Danskens velt førte også til at Edvald Boasson Hagen gikk i bakken, mens Sondre Holst Enger på nær mirakuløst vis kom seg unna.

Etter velten ble han fraktet bort av ambulansen, men noen timer etter velten kunne dansken ta til Twitter.

 - Takk for alle meldingene. Jeg er ok. Ingenting er brukket (utenom sykkelen), men (jeg fikk) et stort slag på beinet mitt. Gjør det umulig å gå, skrev dansken. 

Mørkøv er én av de viktigste hjelperne for Alexander Kristoff i jakten på en etappeseier, og dansken var tiltenkt en rolle som sisteopptrekker for nordmannen på lørdagens etappe. De to mistet imidlertid hverandre, og Kristoff var dermed på andre siden av veien da dansken veltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer