KLARER SEG: Michael Mørkøv gikk hardt ned i avslutningen på åpningsetappen i Tour de France, men han melder selv at han er ok. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no
KLARER SEG: Michael Mørkøv gikk hardt ned i avslutningen på åpningsetappen i Tour de France, men han melder selv at han er ok. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.noVis mer

Touren kan være over for Kristoff-hjelper

Ingen brudd for Michael Mørkøv, men dansken kunne ikke gå etter stygg velt.

(procycling.no): 500 meter før mål var uhellet ute for Michael Mørkøv. Katusha-rytteren kjørte nære gjerdet som skilte ham og publikum, og syklet tilsynelatende inn i foten på gjerdet eller en tilskuer og veltet. 

 - Jeg satt på hjulet til Greipel og hadde tiltro til at hvis det var plass til ham, så var det plass til meg rundt svingen. Men et eller annet traff meg, visstnok en tilskuer, og jeg mistet balansen, forklarer Mørkøv til Ekstrabladet.

Danskens velt førte også til at Edvald Boasson Hagen gikk i bakken, mens Sondre Holst Enger på nær mirakuløst vis kom seg unna.

Etter velten ble han fraktet bort av ambulansen, men noen timer etter velten kunne dansken ta til Twitter.

 - Takk for alle meldingene. Jeg er ok. Ingenting er brukket (utenom sykkelen), men (jeg fikk) et stort slag på beinet mitt. Gjør det umulig å gå, skrev dansken. 

Mørkøv er én av de viktigste hjelperne for Alexander Kristoff i jakten på en etappeseier, og dansken var tiltenkt en rolle som sisteopptrekker for nordmannen på lørdagens etappe. De to mistet imidlertid hverandre, og Kristoff var dermed på andre siden av veien da dansken veltet.

Frykter touren er over
Selv om Mørkøv kun ble oppført med skrubbsår og tap av hud i legeprotokollen, er det ikke sikkert at dansken kan fortsette rittet.

31-åringen forklarer at han slo låret kraftig, og fikk en god gammeldags lårhøne.
 
- Jeg er skeptisk til om jeg kan sykle i morgen, sier Mørkøv til Ekstrabladet. - Det er en skade som det normalt sett tar litt tid å hele. Forhåpentligvis kan jeg sykle søndag, hvis ikke ser det jo litt svart ut.

 - Jeg har noen småskrammer rundt omkring, men jeg har vært heldig i betraktning av farten vi kjørte vi, sier Mørkøv.

Greipel kritisk
Etter etappen var stjernespurteren André Greipel kritisk til gjerdene. Inne på de siste 400 meterne var det satt opp nye moderne gjerder, men gjerdene før det var gamle. Dermed gikk de rett ned, med en fot pekende ut i veien.

 - Med de gamle gjerdene er føttene i veien, og folk lente seg over gjerdene. Jeg tror ASO eller Tour de France må endre noe for oss, for vår sikkerhet, for å få på plass de nye gjerdene. De er ikke rette, og folk er lengre unna veien. Jeg synes omstendighetene var virkelig ille, sa Greipel etter etappen til Cyclingnews.com.
  .@MichaelMorkov is back at the hotel after his crash today. Thank you for all your messages #TDF2016 #TeamKATUSHA pic.twitter.com/fE6vCH1eSp— Team KATUSHA (@katushacycling) July 2, 2016
Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.