Gameweek - Dagbladets Fantasy Premier League-program

Tourés sjokkretur: - Det er et mareritt

Se diskusjonen om den omstridte City-stjerna i Gameweek.

KNUDTZON GJESTER GAMEWEEK: LSK-spiller Erling Knudtzon har sneket seg inn på Vålerenga-puben Bohemen. Spissen har en rekke topplasseringer i Fantasy bak seg, og kommer med flere interessante vurderinger. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Gameweek er Dagbladets Fantasy Premier League-program. Denne uka er Lillestrøm-spiller Erling Knudtzon på besøk, etter såvidt å ha fått innpass på Bohemen av Vålerenga-pubens innehaver.

Den overraskende returen til Yaya Touré, etter flere måneder ute i kulden hos Pep Guardiola, er et av temaene som diskuteres. Knudtzon mener ivorianeren kan være en aktuell mann for mange managere framover.

- Hvis Yaya får spille til den prisen der, vet du at han vil levere bra med poeng. Du vet at det blir farlig når han kommer med klyvene sine og får avsluttet. Han kan bli en potensiell poengsanker, sier Knudtzon i Gameweek.

TILBAKE MED ET BRAK: Yaya Touré kom fra intet og scoret to mål mot Crystal Palace. Foto: Scanpix
TILBAKE MED ET BRAK: Yaya Touré kom fra intet og scoret to mål mot Crystal Palace. Foto: Scanpix Vis mer

- Et mareritt

Sportsjournalist i Dagbladet og programleder Joachim Baardsens faste studiomakker, Christian Monge Hugsted, supplerer med at Tourés tilbakekomst er svært dårlig nytt for alle som eier lagkameraten Ilkay Gündogan.

- Det er et mareritt, sier Monge Hugsted.

En annen mann i samme prissjiktet som Touré (7,6), er Gylfi Sigurdsson (7,2). Knudtzon lanserer Swanseas islending som en potensiell gulkalv før lagets møte med en annen klubb i krise, hardt pressede Alan Pardews Crystal Palace.

- Swansea har forhåpentligvis snudd det litt. Sigurdsson har spilt spiss, og de har et bra kampprogram. Han tar også alt av dødballer. Han er et rimelig alternativ som kan ta en del poeng, sier LSK-angriperen.

Burnley-fadese

Knudtzon, som har brukt «flere timer enn han tør å tenke på» når det gjelder Fantasy de siste årene, forteller også at han mener den beste keeper-strategien er å bruke minst mulig penger på den posisjonen.

Selv har 28-åringen Sunderlands Jordan Pickford og West Bromwichs Ben Foster på sitt lag. Han mener likevel at Burnleys Ben Heaton er spillets beste alternativ.

- Jeg vil legge så lite som mulig penger på keeperne. Kanskje en til 4,5 og en til rundt 4,0. Den «ballparken» der føler jeg er optimal. Det har vist seg gjennom flere sesonger at disse dyre keeperne, som (Petr) Cech og (David) De Gea, selv om de selvfølgelig er de beste keeperne, får mindre poeng fordi de knapt får skudd på seg, sier Knudtzon.

Spørsmålet er om Burnleys sterke defensiv vil fortsette eller om den nå slår permanente sprekker etter 0-4 for West Bromwich i sist kamp.

- De så katastrofale ut. Det var helt krise, sier Monge Hugsted.

  • Se Gameweek i videovinduet over. Følg også programmet på Facebook.