- Tøvete VM-øvelse

LAHTI (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset spydde, og Erling Jevne forbannet fellesstarten på tremila opp og ned. - Det er bare tull å ha en slik VM-øvelse, mener Erling Jevne. Det var ikke akkurat muntert i den norske langrennsleiren etter målpassering i går.

Odd-Bjørn Hjelmeset var forhåndsfavoritt, men greide ikke å ta til seg næring og endte på 16. plass, over minuttet bak den russiske seierherren Mikhail Ivanov.

Erling Jevne sleit på håpløse ski, og ble beste nordmann på femteplass - 23 sekunder bak russeren.

- Etter åtte-ni kilometer begynte jeg å spy. Jeg tålte ikke å drikke, og spydde rundt i hele løypa. Det økte ikke akkurat sjøltilliten. På sisterunden var det bare snakk om å komme i mål, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet.

Mens Hjelmeset synes tre mil fellestart er en ålereit konkurranseform, har Jevne den nye VM-øvelsen langt oppe i halsen.

- Det er bare tull å ha en slik VM-øvelse. Traseen i Lahti egner seg heller ikke til fellesstart. Et slikt løp til frister ikke. Men jeg blir vel med i VM også, selv om det skjer motvillig, sier Jevne.

Mistrivdes


Han mistrivdes hele veien, men kjempet som vanlig som en løve.

- Hele tida ble det gått ujevnt. Noen ganger var det sprint, noen ganger full stopp. Slike rykk og napp passer meg dårlig, sier Erling.

Han vil nødig legge skylda på utstyret, men innrømmer at han hadde mye dårligere ski enn russerne.

Dårlige ski


- For å vinne i går, måtte du ha kjempeski. Det hadde i hvert fall Ivanov. Skiene mine var ikke bra, sier Erling Jevne etter løpet.

Formen hans er det derimot ikke noe i veien med.

- Formen er så god som mulig. Det er i hvert fall bra med tanke på fortsettelsen, sier Erling Jevne etter femteplassen.

arne.thoresen@dagbladet.no