- Tøvprat at publikum pep mot Morten

Pappa Ernst lei av sytekoret.

(Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen fikk ingen heltemottakelse da han erstattet John Carew 25 minutter før slutt på lørdag. I stedet ble Blackburn-proffen møtt med spredt piping idet han entret gressteppet.

- Jeg ville ikke ha gjort det selv. Det hadde vært hyggeligere hvis folk ønsket meg velkommen på banen med jubel, for å si det sånn, sa Gamst Pedersen til Dagbladet.no i går.

Pappa Ernst Pedersen, som også er direktør i Bodø/Glimt, satt på tribunen med kona da sønnen ble byttet inn. Men han oppfattet ingen pipekonsert.

- Det er tøvprat. Jeg var også der, og registrerte ikke noe piping. Det er oppkonstruert. Men folk skal jo lage sannheter av bagateller. Jeg hadde ikke den følelsen, sier Ernst Pedersen til Dagbladet.no.

- Folk blir preget

Han mener Dagbladet og norsk sportspresse generelt er for negativt innstilt, både til landslaget og Gamst Pedersen.

- Jeg registerer at Dagbladet lager en sånn vinkling, det er blitt skrevet så mye dritt om Morten. Dagbladet er ikke med å bygge opp norsk landslagsfotball. Hva med å være positive, framfor å grave i bagateller. Finn noe positivt, formaner han.

Før han flirer litt av sin egen utblåsning. Pedersen er klar over at sønnen framstår som en annen spiller i Premier League, og tror han ville levd farlig i Blackburn om prestasjonene der hadde vært som i landskampene det siste året.

REGISTRERTE INGEN PIPING: Ernst Pedersen var på Ullevaal mot Island, og mener den angivelige pipingen mot Morten Gamst Pedersen på Ullevaal er oppkonstruert. - Folk skal jo lage sannheter av bagateller, sier han. Foto: KEITH HAMMET/DAGBLADET
REGISTRERTE INGEN PIPING: Ernst Pedersen var på Ullevaal mot Island, og mener den angivelige pipingen mot Morten Gamst Pedersen på Ullevaal er oppkonstruert. - Folk skal jo lage sannheter av bagateller, sier han. Foto: KEITH HAMMET/DAGBLADET Vis mer

- Hadde han prestert sånn der som han har gjort på landslaget den siste tiden, så tror jeg faktisk han ville blitt satt på transferlista for lenge siden, sier Pedersen.

Men han står på at pressen svartmaler langt mer enn det er grunn til. Og irriterer seg over at det er ferskingene som får mest kjeft.

- Det blir så mye minus hele veien. Om det er meg, deg eller andre, folk blir preget av det. Det blir en sannhet, det blir tøv. Morten er en god fotballspiller, skriv nå heller det. Jarstein og Reginiussen får mye av skylda, men det har sin pris å ta unge spillere inn på A-landslaget. Guttene vet jo selv at de skulle gjort noe annerledes. Jeg synes det var like klønete av Carew, det frisparket han laget før 1-1. Han skulle fått skyllebøtta for det første målet. Han er den mest rutinerte, og da er det hodeløst å forårsake et sånt frispark når du vet Island er giftige på dødball. Man må gå på årsaken, sier Pedersen.

Han mener også Carew-byttet har fått for stor oppmerksomhet.

- Det har vært mye fokus på det byttet. Om jeg var sjef, så ville jeg heller ikke gjort det byttet. Men det var ikke derfor vi spilte uavgjort, sier han.

Vil ha opp humøret

Det er snart 400 dager siden Norge vant på Ullevaal, og fortsatt står Åge Hareide uten seier i 2008. Uavgjort mot Island hjemme var en slett start på VM-kvaliken foran bortekampen mot Skottland og hjemmekampen mot Nederland, og både Dagbladet og VGs kommentator mener NFF må starte jakten på ny landslagssjef.

Bare de største optimistene greier å finne lyspunkter. Ernst Pedersen er én av dem.

- Tøvprat at publikum pep mot Morten

- Media er med på å hausse opp for mye negativitet. Vi må backe hverandre, alle mann, fra media til ytterste ledd i Fotball-Norge. Se på publikum, det var 17 600 som møtte opp til starten på VM-kvaliken. Det går på tro, dette her. Det må være mulig å spille for fullt hus på Ullevaal. Nå må vi få i gang humøret i alle ledd, så blir det resultater. Jeg vil ikke være med på noe sytekor, sier han.

<B>FIKK MYE OPPMERKSOMHET:</B> Åge Hareide har fått mye pepper for at han byttet ut John Carew på stillingen 2-1 til Norge. Ernst Pedersen ville heller ikke tatt Villa-spissen av banen - men han refser Carew for det unødvendige frisparket som førte til at Island utliknet til 1-1.
<B>IMPONERER I PREMIER LEAGUE:</B> Men Morten Gamst Pedersen ville havnet på transferlista i Blackburn om han hadde spilte likedan der som han har gjort på landslaget den siste tiden, mener pappa Ernst.