Marit Bjørgen om Bolsjunov:

- Tøyer grensene

Marit Bjørgen (40) har uttalt seg om situasjonen mellom Johannes Høsflot Klæbo (24) og Aleksandr Bolsjunov (24) på femmila søndag, hun reagerer på måten russeren gikk på.

KRITISK: Marit Bjørgen avbildet på et rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann i september i fjor. Foto: Jil Yngland / NTB
KRITISK: Marit Bjørgen avbildet på et rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann i september i fjor. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russeren var foran Klæbo inn på oppløpet, men endte med å brekke staven da han kolliderte med Klæbo, som ble stengt inne av Bolsjunov.

Etter rennet ble Klæbo disket, Emil Iversen, som staket forbi Bolsjunov på oppløpet ble tildelt gullet, mens russeren ble flyttet opp på sølvplass.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Norge anker avgjørelsen.

- Veldig dumt

Bjørgen var tirsdag gjest i Skipodden med Hans Olav Ingholm og Øystein «Pølsa» Pettersen. Der fikk hun spørsmål om hvordan hun tolker situasjonen.

- Jeg synes det er en vanskelig sak. Jeg synes Bolsjunov tøyer grensene sine veldig, men han var hakket foran og kunne gjøre det. Så kan det diskuteres om det skal gjøres sånn, svarer Bjørgen.

- Det er tre regler sånn jeg ser det. Han foran har rett til å velge spor, han som kommer bak er ansvarlig for å ikke krasje, mens han foran ikke har lov til å bevisst sperre den som kommer bak. Jeg tror alle de tre ble brutt, argumenterer Pettersen, som selv har OL-gull på lagsprint for Norge fra Vancouver i 2010.

- Det var veldig dumt. Ingen av de to vant noe på det, avslutter Bjørgen, som selv gjorde et lite comeback i skisporet med å bli nummer to i Vasaloppet samme dag som femmilsdramaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer