OPERERT I APRIL: For en måned siden ble Solveig Gulbrandsen kneoperert. I morgen prøver hun seg på fotballtrening igjen. Superveteranens mål er å rekke VM i Canada som starter 7. juni. Foto: John Terje Pedersen
OPERERT I APRIL: For en måned siden ble Solveig Gulbrandsen kneoperert. I morgen prøver hun seg på fotballtrening igjen. Superveteranens mål er å rekke VM i Canada som starter 7. juni. Foto: John Terje PedersenVis mer

Tøyer strikken for å rekke VM

Solveig Gulbrandsen (34).

Det er under en måned til de norske fotballjentene VM-åpner mot Thailand på Landsdowne Stadium i Ottawa.

Det er tida og veien super-veteran Solveig Gulbrandsen har til å bli frisk nok til å få oppfylt drømmen om nok et sluttspill.

I fjor gjorde hun comeback for andre gang, nettopp med VM som et av målene. At hun fortsatt kan bidra viste hun ikke minst i Algarve Cup i vinter, da hun scoret tre mål mot Danmark.

Menisk-operasjon Men så kom skaden. Vondt i kneet, menisk-problemer - og inngrep. 8. april - samme dag som Norge spilte en heller dårlig kamp og tapte mot Nederland - la hun seg under kniven for en ukomplisert operasjon.

Men inngrepp er tross alt inngrep, og der og da hang VM-deltagelsen i en syltynn tråd. Nå er optimismen langt større.

- Ja, jeg må vel si at jeg er optimist. Det er i alle fall ikke umulig, sier Gulbrandsen om utsiktene til å gjøre seg selv kampklar på kort tid.

- Jeg har ikke akkurat sittet på ræva siden operasjonen. Det har blitt en god del spinningøkter, og jeg har trent styrke. Nå har jeg løpt en del, og lekt litt med ball. I morgen prøver jeg meg på fotballtrening, sier hun til Dagbladet.
Alt har grodd - Det har gått raskt?

- Selv synes jeg det har gått veldig treigt. Men nå kjennes i alle fall kneet mye bedre ut. Det virker som alt har grodd som det skal, og jeg har ikke smerter lenger.

- Det funker i det hele tatt så bra nå at det er på tide å prøve seg på litt skikkelig trening igjen, sier Gulbrandsen, som utmerket godt vet at det ikke holder å friskmelde seg dagen før VM-åpningen. Så enkelt er det absolutt ikke å komme seg inn i Even Pelleruds startoppstilling.

- Det er fortsatt mye som må skje før jeg er VM-klar. Jeg må komme i form igjen, jeg har mye løping og balltrening foran meg de kommende ukene. Kneet må tåle full belastning. 
Ligger i blodet - Gambler du med skaden ved å sette i gang treninga nå?

- Jeg føler ikke det. Men det er klart jeg tøyer strikken litt. Men det synes jeg er greit så lenge kroppen funker, sier Gulbrandsen, som framsto som svært godt trent da hun ble skadd i vår. Det profiterer hun på nå.

- Mye av det jeg trenger for å bli VM-klar ligger på en måte i blodet etter så mange år på banen. Men ingenting kommer gratis, det må jobbes. Ikke minst er dette med å få tilbake hurtigheten og farten i beina en utfordring for såpass voksne folk som meg, sier Solveig Gulbrandsen.

29. mai spiller de norske jentene VM-generalprøve mot Finland i Drammen.

- En vet jo aldri, men sånn det ser ut nå, er det vel ikke helt umulig at jeg kan være aktuell der, sier Solvelg Gulbrandsen til Dagbladet.

Viktig brikke 13. mai tar Even Pellerud ut den endelige VM-troppen. Akkurat nå tyder svært mye på at Solveig Gulbrandsens navn står på lista. Med all sin rutine og fotballklokskap er det ingen som helst tvil om at hun vil løfte det norske laget - så sant hun rekke å komme i kampform.

- Alt tyder på at Solveig blir erklært frisk og spilleklar snart - det er vi veldig fornøyd med, sier Pellerud til Dagbladet.

- Jeg tror hun klarer å tåle den treninga hun må gjennom før mesterskapet, som den erfarne ringreven hun er.

- Hvor viktig er hun for laget?

- Om alt dette slår til, at hun er spilleklar og i god form, er hun istand til å gi viktige bidrag til Norges prestasjoner i VM, sier Pellerud.
 

VIKTIG BRIKKE: Foran fjorårssesongen gjorde Solveig Gulbrandsen sitt andre comeback. Det endte blant annet med en EM-finale. I sommer er drømmen å oppnå det samme - i VM. Foto: John Terje Pedersen
VIKTIG BRIKKE: Foran fjorårssesongen gjorde Solveig Gulbrandsen sitt andre comeback. Det endte blant annet med en EM-finale. I sommer er drømmen å oppnå det samme - i VM. Foto: John Terje Pedersen Vis mer