Tøyer strikken maksimalt

Marius Bakken har OL-finale i blikket, og bruker nå både løping i strikk og løping med fallskjerm for å få alt ut av kroppen i Athen.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Marius Bakken og trener Leif Olav Alnes gjennomførte i går ei treningsøkt der Bakken hadde mer enn seg sjøl å kjempe mot. Med vektbelte rundt kroppen og en lang strikk festet i ryggen, strakk han strikken maksimalt stram før motstanden ble for tøff. Han løp også rundt på banen med en fallskjerm hengende bak seg. Alnes har brukt de samme metodene før, på den nå pensjonerte sprinteren Geir Moen. Men da løp Moen bak strikken - for å få opp kunstig høy fart.

Får sponsor

-  Dette er egentlig ikke noe nytt. Jeg kjører veldig tøffe kondisjonsøkter nå, og gjør dette for å vedlikeholde muskulaturen slik at den ikke «dauer» hen, sier Marius.

Bakken ble formelt tatt ut til OL i går. Han sjokkerte både seg sjøl og Friidretts-Norge da han løp inn til 13.08.27 på 5000-meter og ny norsk rekord i Bergen 11. juni. Sist helg bekreftet han at storformen er tilbake med en imponerende 3000-meter i e-cupen i Istanbul. I et sterkt felt dro Bakken opp en trerunders spurt, og ble til slutt bare så vidt slått av portugiske Rui Silva, sølvvinner på distansen fra innendørs-VM i vinter.

-  I det løpet viste jeg at jeg nå klarer å restituere meg fort igjen, sier Bakken.

Som nå også gleder seg til å få restaurert økonomien sin. Siden jernforgiftningen for to år siden har han stått uten egne sponsorer.

-  Han har ikke eid nåla i veggen. Nå ser det ut til at vi får ordnet sponsor foreløpig ut denne sesongen, sier Bakken-manager Ståle Jan Frøynes.

Redusert team

Det meste ser altså ut til å klaffe for løperen som de to siste sesongene har vært langt nede. Men for å nå OL-finale må alt klaffe for Bakken. Pluss litt til. Som det gjorde i Canada i 2001 da han løp seg til VM-finale i Edmonton.

-  Det er vanskeligere å nå OL-finale. OL er det bare hvert fjerde år. Alle spisser formen dit, sier han.

Og allerede nå er det klart at han ikke får det helt optimalt i Athen. Bakken ønsker å ha med seg hele støtteapparatet bestående av trener Alnes, manager Frøynes og lege Arild Abrahamsen til OL-byen. Men Friidrettsforbundet får bare én støtteperson akkreditert per 2,5 utøvere. Det betyr at Bakken ikke får det som han vil.

Frøynes bekrefter at det da kan bli aktuelt å flytte Bakken til privat innkvartering.

Neste løp for Bakken: 5000- meter i Roma 2. juli.

SPESIELLE METODER: Trener Leif Olav Alnes får Marius Bakken til å løpe med strikkmotstand for å kjøre musklene ekstra hardt. - Jeg kjører veldig tøffe kondisjonsøkter nå, sier OL-klare Bakken.