- Tøys at innsatsen mangler

FORNEBU (Dagbladet.no): Nils Johan Semb tordner mot kritikerne som mener landslagsspillerne ikke gir nok med flagget på brystet.

Kl. 17.45 i morgen Norge Japan på Ullevaal. Etter 0-0 mot både Tunisia og Sverige tar landslagssjefen et oppgjør mot de som hevder at spillerne legger igjen nok svette på banen.

- De har gitt absolutt nok i kampene, det har vi klare målinger på både når det gjelder løpslengde og innsats. Når man er skuffet over resultatet, blir det lett å skulle forklare det med dårlig innsats, men det er bare tøys, sier Semb.

Et drøyt døgn før privatlandskampen mot VM-klare Japan er Semb mest opptatt av at han skal få dannet seg et bilde av hvilke spillere han skal bruke i EM-kvaliken til høsten.

- Nå vil jeg ha svar fra spillere i rollene de konkurrerer om. Løftet vi venter på skal komme i kvalifiseringskampene mot Danmark, Romania og Bosnia, selv om vi godt kan få gode resultater nå også.

Dermed er det kniven på strupen for mange mot Japan i morgen og mot Island i Bodø neste onsdag.

- Det er en del spørsmålstegn i denne troppen, jeg må innrømme det, sier Semb.

I morgen stiller han med bare proffer, med unntak av backparet Alexander Aas og Christer Basma, pluss reservekeeper Ivar Rønningen.

Etter lange proffsesonger Europa rundt frykter Semb at enkelte spillere er utladete og slitne.

- De må holde motivasjonen oppe, det kravet har de på seg. De er profesjonelle. Men det er fare for at noen slipper seg ned, sier Semb.

Landslagssjefen varsler også at Norge trolig på nytt vil stille i 4-4-2 i morgen.

- Vi skal fortsette i den gata vi har prøvd litt. Det ligger i kortene. Vi må få se på spillerne, sier Semb.

(Dagbladet.no)

<B>TENT TRENER: Nils Johan Semb velger trolig 4-4-2 mot Japan i morgen.