-  Tøys med to skøyte-VM

Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet har lite til overs for skøyteløpernes VM i enkeltdistanser.

HOCHFILZEN (Dagbladet): Første helga i februar var det VM allround i Moskva. Torsdag til lørdag har skøytemiljøet VM igjen, hvor de skal kåre en verdensmester på hver av de fire distansene.

Også skiskytterne arrangerer VM i disse dager. Og presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet, Anders Besseberg, mener skøyteløperne burde klart seg med ett VM hvert år: allroundmesterskapet.

-  Nå er det to forskjellige skøyte-VM som konkurrerer mot hverandre. Det ser jeg ikke vitsen med. Det blir det samme som om vi første skulle hatt vårt vanlige VM, og så arrangert ett VM til hvor de må gå baklengs, og skyte mot publikum. Det blir rart, sier Anders Besseberg til Dagbladet.

-  Smør på flesk

Og drar enda en sammenlikning:

-  Det blir også det samme som at vi etter dette VM-et arrangerer et nytt VM uka etter, hvor vi lar løperne gå de samme distansene én gang til, for så å kåre en sammenlagtvinner. Det blir smør på flesk. Jeg har ikke noen sans for enkeltdistanse-VM. På skøyter er det allround som er det store. Det har med tradisjon å gjøre, sier Besseberg. Han tror det også er forvirrende for folk når en idrettsgrein avholder forskjellige VM like etter hverandre.

-  I tillegg til to VM, har de også short track og et EM, som i skøytemiljøet er ganske stort. I skiskyting har EM derimot ingen stor status. Hos oss er det veldig synlig hva som er det viktige. Hvilket mesterskap skøytefolket mener har størst prestisje, vet jeg ikke, sier Besseberg til Dagbladet.

OK i OL

I OL mener han derimot at enkeltdistanser er «helt topp».

-  Det har også med tradisjoner å gjøre. Det er slik de har det i OL, sier han.I motsetning til for eksempel alpint og langrenn, som har VM annethvert år, har skiskytterne VM hvert eneste år. Besseberg mener det er ok, så lenge det er snakk om «ett» VM.

-  Det er en evig kamp om oppmerksomhet, så vi mener det er positivt med VM hvert år. Samtidig er det en form for antidopingarbeid, fordi vi har utøverne under kontroll hvert år, sier han.