Traa safet

Kari Traa droppet saltoen. Det kostet henne trolig seieren.

Traa endte på annenplass bak verdenscupleder Jennifer Hail fra Canada. Østerrikske Margarita Marbler tok tredjeplassen. Disse tre ligger på tilsvarende plasser i kulecupen sammenlagt.

Landslagstrener Lasse Fahlén var godt fornøyd med Traas finalekjøring, men mener Kari burde stått øverst på seierspallen.

- Det var en tøff løype med vanskelige hopp. Kari sikret derfor litt og droppet saltoen, sa Fahlén.

- På første hoppet tok hun som vanlig en 360 med kryssede ski. Det andre var en trippel med dobbel twist og split. På grunn av de vanskelige hoppene betydde kjøringen mye i dag, og der var tydeligvis dommerne enig i at Hail var best, fortsatte den norske landslagstreneren.

Traa konsentrerte seg mest om kjøringen, og hun tapte ganske sikkert seieren på det. Den norske jenta er nemlig rå og scorer mange ekstrapoeng når hun tar saltoen.

Arild Hansen klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i herreklassen, og Ingrid Berntsen er skadd og ferdig for sesongen.

Nå setter fristillandslaget kurs mot Airolo i Sveits hvor de skal kjøre verdenscup i kuler lørdag 6. og parallellkuler søndag 7. mars. Helgen etter er det verdenscupavslutning i italienske Sestriere.

Deretter kan interesserte se Traa under fristil-NM i Tryvann 20. og 21. mars.