Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Traa-seier

Kari Traa gjør som hopperne, lander på kulen. Men i motsetning til gutta - Kari vinner!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vant hun i Frankrike.

Etter 10. plassen i Oberstdorf og sin svakeste plassering på to sesonger sist helg, er vossejenta igjen tilbake på sporet av edelt OL-metall, en snau måned før lekene i Salt Lake City tar til.

-Har jeg vært ute av sporet da? spør Traa.

- Nei, 10. plassen i Oberstdorf bekymrer meg ikke. Det var et arbeidsuhell.

Fredag var hun konkurrentene overlegen både i teknikk og hopp og vant med poengsummen 27,42, 1,8 poeng foran Marina Tsjerkasova fra Russland. Og den blide fristilutøveren er ikke i tvil om hva som gjør henne bedre enn utfordrerne.

- Jeg tør å satse, å hoppe høyere. Jeg er ikke redd for å krasje. Men det medfører også større risiko for at det kan gå galt, sier Kari Traa til NTB.

- En gang sitter det, og når jeg kjører satser jeg alt eller ingenting.

Seieren i Saint Lary var hennes tredje av fire mulige så langt i 2001/2002-sesongen, etter at hun før jul vant verdenscupåpningen i franske Tignes, og senere i Steamboat Springs i USA.

I Salt Lake City er naturligvis OL-gull i kulekjøring sesongens store mål. Går det som hun ønsker, vil hun motta en medalje som er enkel å ta med seg hjem til Voss. For Traa er ikke så begeistret for de store premiene, og hun var svært spent foran fredagens premieseremoni på hva hun fikk.

- Det er ikke så lett å få med seg de store pokalene når man er på reise, slik som den jeg fikk for seieren i Tignes. I USA fikk jeg en skiferplate av en cowboystøvelspenne, forklarer verdenscuplederen i kulekjøring.

- Jeg håper jeg får en sånn medalje som jeg kan ta med meg.

TØFFEST: Kari Traa er tilbake der hun trives best - på toppen av pallen!
Hele Norges coronakart