Traa vant fristilverdenscupen

Kari Traa vant fristilverdenscupen sammenlagt etter 5. plass i verdenscupfinalen i skicross i franske Les Contamines onsdag.

- Dette er kjempekjekt, selv om det var verdenscupen i kulekjøring jeg aller helst skulle ha vunnet, sier Kari Traa til NTB.

Fristilverdenscupen består av kulekjøring, hopp og skicross. Mens Kari Traa ble nummer fem onsdag, tok Ingrid Berntsen en meget sterk 2. plass. Det ga 2. plass også i fristilverdenscupen bak Traa.

- Det er gjevt å vinne fristilverdenscupen. Og det var ekstra gøy at Ingrid tok 2. plassen, sier Kari Traa, som ikke blir rik av sammenlagtseieren.

Allerede i januar var planen hennes å stille i verdenscupfinalen i skicross.

- Fikk sjokk

- Men de andre jentene fikk nok litt sjokk da de så at jeg skulle starte, ler vossejenta, som ikke klarte målsettingen om å gå til topps i individuell kulekjøring i verdenscupfinalen hjemme på Voss.

Skicross domineres av dem med bakgrunn fra alpinbakken, men Traa og Berntsen viste onsdag at de henger godt med også i denne nyeste fristilgrenen.

- Jeg sliter på visse områder, men det er ikke så langt opp til de beste, sier Traa.

Hun har ingen planer om å satse mer på skicross neste sesong.

- Jeg kommer til å stille bare hvis det passer inn med programmet i kulekjøring, sier Traa.

Lånte ski fra Hedda

Ingrid Berntsen kjørte på lånte racingski fra alpinsøsteren Hedda.

- Skiene var knallgode, sier Berntsen, som lenge var i tvil om hun skulle starte.

- Jeg liker egentlig ikke skicross. Jeg trives best med å ha løypen for meg selv og slippe å måtte dytte meg fram. Men nå angrer jeg selvsagt ikke på at jeg stilte. Jeg er kjempefornøyd med 2. plassen, sier Ingrid Berntsen til NTB.

Nå gjenstår bare NM i Oppdal neste måned før sesongen er over for Traa og Berntsen.

Shannon Bahrke fra USA, som vant verdenscupen i kulekjøring, var ikke med i skicrossfinalen i Frankrike.

NTB