Tracy ble CART-mester

Førsteårskjøreren Ryan Hunter-Reay vant CART-løpet i Australia søndag, men canadiske Paul Tracy sikret sammenlagtseieren.

Tracy sikret seg sammenlagttrofeet for første gang etter å ha prøvd i 13 år. Han mottok trofeet med tårer i øynene.

- Jeg er full av følelser etter alt det harde arbeidet og alle problemene. Det er som en stor bør er fjernet, sa han etter løpet som ble kortet inn på grunn av regn- og haglvær og preget av mange uhell.

Tracy snurret på tredje runde av løpet i Surfers Paradise etter å ha blitt påkjørt av Sebastien Bourdais, og på 20. runde var han igjen involvert i en episode der bilen ble skadd. Han endte helt nede på 13. plass, men er mester fordi rivalen Bruno Junqueira kjørte i autovernet og måtte bryte.

Etter 18 av 19 løp har Tracy 226 poeng, Junqueira 199. Dermed kan canadieren allerede nå innkassere seiersbonusen på 1 million dollar.

Hunter-Reay fra USA vant søndagens løp foran britiske Darren Manning. Det er første gang to førsteårskjørere tar de to første plassene i et CART-løp.

Hunter-Reay kjører for laget den svenske formel 1-veteranen Stefan Johansson har startet, og det var også første seier for laget.

(NTB-Reuters)