OMKOM: Argentinske Jorge Martinez Boero.Foto: SCANPIX/AFP/JUAN MABROMATA
OMKOM: Argentinske Jorge Martinez Boero.Foto: SCANPIX/AFP/JUAN MABROMATAVis mer

- Tragisk at dette skjer igjen og igjen

Men Ullevålseter er trygg på sin egen sikkerhet etter nok et dødsfall.

Allerede på åpningsdagen søndag krevde Dakar Rally nok et liv. Den argentinske motorsykkelføreren Jorge Martínez Boero omkom.

- Det er selvsagt forferdelig trist at noe sånt skjer, og mine tanker går til hans nærmeste. Det blir egentlig vanskelig å sette ord på det hele. Det er jo en ulykke, men samtidig er det veldig sjeldent at to førere crasher. Det er stort sett kun mann og sykkel som går i bakken, så når noe sånt som dette skjer er det ens egne sikkerhetsmarginer som er avgjørende, sier Pål Anders Ullevålseter.

- Jeg har for min del mine egne sikkerhetsmarginer å ta hensyn til og de er jeg trygge på. Det blir derfor vanskelig å vurdere hvordan dette kunne ha skjedd med meg. Uansett, tragisk at dette skjer igjen og igjen, mine tanker går til hans nærmeste (Pål Anders kjente ikke Boero personlig).

Martinez Boero var uheldig og veltet og kolliderte et stykke ut på den første etappen på 57 kilometer. Han pådro seg store skader. Martinez ble raskt tatt under behandling og fløyet med helikopter til sykehuset i Mar del Plata, men livet sto ikke til å redde.

Argentineren var med i dette prestisjetunge rallyet for annen gang. Han debuterte i 2011.

«Jeg skal gi alt, for jeg vet at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere», skrev Martinez Boero på twitterkontoen sin lørdag kveld.

Siden starten i 1979 har 25 deltakere omkommet på grunn av ulykker i dette krevende rallyet.

Norge har med Pål Anders Ullevålseter fra Oslo. Han innledet den første etappen søndag på 11.-plass.

(NTB)