Jalen Hill

Tragisk dødsfall: - Lamslått

Amerikansk basket er i sorg.

DØDE: Den unge tidligere basketballspilleren Jalen Hill gikk bort denne uken. Foto: AP / Jae C. Hong
DØDE: Den unge tidligere basketballspilleren Jalen Hill gikk bort denne uken. Foto: AP / Jae C. Hong Vis mer
Publisert

Universitetet i California bekreftet onsdag morgen at den tidligere basketballspilleren Jalen Hill har gått bort. Amerikaneren representerte universitetslaget UCLA Bruins fra 2017 til 2021. Han ble 22 år.

- Vi vet at Jalen har vært viktig for mange mennesker. Vi vet også hvor mange som har spilt en viktig rolle for han. Mens vi prøver å komme oss gjennom denne vanskelig tiden i livene våre, ber vi om tid til å sørge, skrev familien hans på Instagram.

Familien uttalte i Instagram-innlegget at de fant ut av dødsfallet til Hill etter at han ble savnet i Costa Rica, men de har ikke kommet med ytterligere informasjon om dødsårsaken.

Nåværende trener på universitetslaget, Mick Cronin, har beskrevet Hills død som «hjerteskjærende». Han beskriver den tidligere Bruins-spilleren som «en omsorgsfull ung mann med et fantastisk smil, som har gått bort fra oss alt for tidlig».

Josh Giles, som var Hills trener på videregående skole, har fortalt Los Angeles Times at «Hill var en fremragende basketballspiller, men jeg elsket han enda mer som person»

- Jeg er så lamslått at jeg nesten ikke kan føle noe akkurat nå. Å høre om dette var forferdelig, sa Giles.

Etter 2020-21-sesongen la Hill opp, etter at han på Instagram postet en video hvor han fortalte om angsten og depresjonen han gikk gjennom.

ORDKNAPP: Erling Braut Haaland fikk spørsmål om eierne av Manchester City. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Jeg måtte bare distansere meg fordi hodet var ikke på riktig plass, og det skadet laget. Så jeg ønsket ikke å hindre dem fra å nå målene sine, sa Hill i videoen.

Amerikaneren var en av tre spillere fra Universitetet i California, som ble arrestert for et butikktyveri i Kina november 2017. Han ble suspendert for sesongen samme år, men returnerte sesongen etter. Amerikaneren noterte seg for totalt 77 kamper for Bruins.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer