Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tragisk for meg og laget

Asker-Trondheims-Ørn 2-3. - Da Gøril Kringen pekte meg rett opp i trynet, ble jeg så provosert at jeg slo henne på armen. Det røde kortet fra dommer Bente Skogvang kom som et sjokk, sier Asker-veteranen Linda Medalen (36) til Dagbladet etter gårsdagens utvisning i pausen på en av tidenes beste og mest dramatiske kvinnefinaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom hele førsteomgangen var det tøffe tak mellom Ørns storscorer Ragnhild Gulbrandsen og Askers midtstopper Linda Medalen.

- Like før pause ble Ragnhild trykket ned i en duell, uten at dommeren blåste. Da pausesignalet gikk, spurte jeg Bente Skogvang hvorfor hun ikke blåste på Linda - og pekte på henne med fingeren. Da ble Linda veldig sint og klasket til handa mi, sier Gøril Kringen.

Klask eller slag

- Jeg følte fingeren som en provokasjon, og ville bare parere den vekk. Litt tidligere i kampen hadde jeg fått en albue i kinnbeinet av Ragnhild Gulbrandsen, som det heller ikke ble blåst for. Det røde kortet var ikke bare feil, men også smålig og skuffende av en toppdommer som Bente Skogvang, sier Linda Medalen.

Dommer Bente Skogvang fulgte regelboka, og vurderte klasket som et slag.

- Linda Medalen slo en motspiller, en forseelse som ifølge reglene kvalifiserer til rødt kort. Jeg var aldri i tvil om avgjørelsen, og mener TV-reprisen viser at jeg gjorde rett. Jeg forstår at Linda er sønderknust, men ville gjort det samme om igjen, sier dommer Bente Skogvang etter kampen.

Tragisk

Etter utvisningen dro Linda Medalen rett hjem til Vollen i Asker.

- Jeg var først i sjokk, deretter ble jeg veldig lei meg. Utvisningen var tragisk både for meg og hele laget. I stedet for å se resten av kampen, reiste jeg hjem og luftet hundene mine, Peak, Dennis og T.A. På banketten fikk jeg snakket ut med lagvenninnene om det som hadde skjedd, sier Linda Medalen.

Sammen med samboeren Kristin Bitnes ankom hun Grand Hotel til sin siste bankett i egenskap av aktiv fotballspiller.

- Nå har jeg lagt opp for godt. Trøsten er at jeg fikk avsluttet karrieren på en spillemessig verdig måte, sier Linda Medalen (152 landskamper) til Dagbladet.

KNUST: Linda Medalen har fått rødt kort av dommer Bente Skogvang. - Jeg forstår at Linda er sønderknust, men ville gjort det samme om igjen, sier Skogvang.
Hele Norges coronakart