Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tragisk norsk løping

Fire svenske lag plasserte seg på topp i klassen for menn, og i kvinneklassen var svenske Hässelby i en klasse for seg. De norske lagene i Holmenkollstafetten ble slått gule og blå. Svakere norsk innsats har det knapt vært i den tradisjonsrike stafetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en tragedie for norsk løping, hevdet den gamle langdistansetreneren Johan Kaggestad overfor NTB. Han så ikke mange lyspunkter i årets Holmenkollstafett, som ikke bare ble preget av dårlig norsk innsats, men også av snø og kulde som erstattet de siste dagenes sommervær i hovedstaden. Forholdene var like elendige som de norske prestasjonene.

- Det laget Tjalve stilte med i herreklassen i 1974 ville vunnet stafetten i dag med minst ett minutt. Så dårlig var løpingen, sa Kaggestad, som fikk støtte av den tidligere storløperen Arne Kvalheim. Begge har løpt Holmenkollstafetten mange ganger, så de bør vite hva de snakker om.

Svenskene tok teten fra start både i kvinne- og herreklassen. Spenning var det knapt etter at lagene forlot Bislett etter den første etappen. I klassen for menn hadde Heimdal og Ås kontakt på toppen ved Besserud, men nedover mot Frognerparken gled de svenske lagene fra igjen.

I kvinneklassen tapte de norske lagene så mye på de to-tre første etappene at det aldri ble virkelig spennende. Stine Larsen løp sterkt for BFG Fana inn mot Frognerparken, men avstanden fram til Hässelby var aldri mindre enn 13 sekunder.

- Stafetten viser at bredden i norsk løping er elendig. Det er trist at vi har så mange dårlige løpere, og enda verre at det starter i skolen, sa Kaggestad, som etterlyser bedre treningsmiljøer og flere timer i kroppsøving på de laveste trinnene i grunnskolen.

(NTB)