Tragisk slutt for Island

En tidlig keepertabbe så ut til å gi Island borteseier og sende laget til det tredje sluttspillet på rad, men Ungarn vendte til 2-1-seier med to sene scoringer.

TAPTE DUELLEN: Islands Ragnar Sigurdsson (t.h.) og Aron Gunnarsson ble slått av Ungarn - her representert ved Adam Szalai. Foto: NTB
TAPTE DUELLEN: Islands Ragnar Sigurdsson (t.h.) og Aron Gunnarsson ble slått av Ungarn - her representert ved Adam Szalai. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Gylfi Sigurdsson skrudde et frispark over Ungarns mur i det 11. minutt. Ballen gikk rett på keeper Peter Gulacsi, som feilregnet helt og så ballen sprette inn i mål.

Det var det eneste målet i omspillsfinalen i A-divisjonen helt til det 88. minutt, da innbytter Loïc Nego utlignet.

På overtid blokkerte stortalentet Dominik Szoboszlai et skudd fra Jon Dadi Bödvarsson, som så ut til å skulle gi Island ledelsen igjen. Sekunder senere satte den unge Salzburg-spilleren selv inn det som ble vinnermålet.

Szoboszlai var en av seks Salzburg-spillere som så ut til å skulle miste landskamper i november etter positive koronatester, men som fikk klarsignal da det viste seg å være falske positive prøver.

Med seieren får Ungarn spille EM-sluttspill på hjemmebane i Budapest til sommeren, mens Erik Hamrén og hans Island-lag måtte konstatere at EM går uten dem.

Samtidig betyr det at Norge slipper å være eneste nordiske lag uten EM-billett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer