Tragisk ulykke: Døde

Vannski-familien er i sorg.

TRADISJONSRIKT: Person omkom under vannskiløpet «Southern 80». Illustrasjonsbilde fra løpet i 2016. Foto: Skjermdump Facebook / Southern 80 / Trent Clarke Photography
TRADISJONSRIKT: Person omkom under vannskiløpet «Southern 80». Illustrasjonsbilde fra løpet i 2016. Foto: Skjermdump Facebook / Southern 80 / Trent Clarke Photography Vis mer
Publisert

Søndag gikk det fryktelig galt for en av deltakerne i det tradisjonsrike vannski-løpet «Southern 80» nær den australske byen Moama.

Livet til personen sto ikke til å redde.

- Dessverre under morgenens arrangement på «Southern 80»-vannskirennet, var det en hendelse som involverte et av våre konkurrerende lag, der en vannskiløper falt og livet sto ikke til å redde på stedet. Løpet ble umiddelbart suspendert og siden kansellert, skriver arrangøren i en uttalelse på Facebook.

Videre skriver arrangøren at de vil støtte familien i denne tøffe tida.

- Klubben samarbeider med politiet i deres etterforskning av hendelsen. Som en vannskiløpfamilie er vi her for å støtte den berørte familien og teammedlemmene, så vel som det bredere skimiljøet i denne fryktelig triste tida, skriver president i «Moana Water Sports Club», Steve Shipp, videre i uttalelsen.

Søndagens ulykke er den sjekke dødsulykken i løpet siden 2006, skriver The Guardian.

- Dette vil prege samfunnet de kommende månedene. Det er en absolutt tragedie, sier Paul Hugget, politiinspektør i New South Wales om den tragiske hendelsen ifølge den engelske avisa.

Løpet finner sted på Murray-elva mellom de australske delstatene Victoria og New South Wales, hvor det er over 120 svinger i løpet. Løpet strekker seg over 80 kilometer tiltrekker seg om lag 900 deltakere og titusenvis av tilskuere.

Løpet oppsto i 1965 og deltakerne når en toppfart opp mot 190 km/t.