TRØBLETE OPPLADNING: Brede Hangeland og Fulham har hatt en lang reise til Hamburg i forkant av kveldens oppgjør i Europa League. Det hjalp ikke på humøret at spillerbussene ble forsinket av en tverrstilt trailer på motorveien.Foto: SCANPIX/EPA/ALAN CROWHURST
TRØBLETE OPPLADNING: Brede Hangeland og Fulham har hatt en lang reise til Hamburg i forkant av kveldens oppgjør i Europa League. Det hjalp ikke på humøret at spillerbussene ble forsinket av en tverrstilt trailer på motorveien.Foto: SCANPIX/EPA/ALAN CROWHURSTVis mer

Trailer-trøbbel for Hangeland og Co

Mange hindre på Fulhams vei til Hamburg.

|||Semifinaler i Europa League direkte i fotballstudio fra kl. 21.05.

(Dagbladet): Fulhams ferd gjennom Europa League denne sesongen har vært et aldri så lite eventyr. Det samme kan imidlertid ikke sies om den strabasiøse reise til Hamburg når neste kapittel i en bemerkelsesverdig historie skal skrives.

Som om det ikke var nok at vulkanutbruddet under Eyjafjallajökull tvang Brede Hangeland og lagkameratene ut på landeveien for en nesten 100 mil lang busstur, ble ankomst Hamburg kraftig forsinket av en trailer som sperret trafikken på motorveien.

Det innebar at Fulham kom fram først 27 timer etter at de hadde forlatt treningsfeltet i London, og måtte på grunn av forsinkelsene sløyfe en planlagt økt med fysisk trening og behandling i forkant av kveldens semfinale i Europa League.  

- Vi tilbrakte 17 timer på veien siden vi forlot Motspur Park (treningsfeltet) før vi ankom hotellet i Hamburg. Tre av disse timene gikk med til å stå i kø på grunn av en ulykke på motorveien. Den opprinnelige planen var å ankomme klokka 13.30, spise lunsj og så skulle fysioterapeutene ha hele ettermiddagen til rådighet til å behande av spillerne. På grunn av forsinkelsen kom vi ikke i gang før klokka 17. Det var nok et tilbakeslag, men jeg håper det ikke kommer til å hemme oss, sier manager Roy Hodgson, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Det gjør det vanskeligere for oss, og det er ingen ideell oppladning til en viktig kamp, legger Fulham-sjefen til.

- Kan slå alle
London-laget møtte tysk motstand også i kvartfinalen da Wolfsburg ble slått både borte og hjemme, og kan vente seg enda tøffere motstand når de står overfor et Hamburg-lag, som finner ekstra motivasjon i at finalen i turneringen spilles på deres egen hjemmebane 12. mai.

Ruud van Nistelrooy kjenner Fulham godt fra sin tid i Manchester United, og har fått med seg framgangen på Craven Cottage siden han forlot England sommeren 2006. Derfor er den nederlandske målmaskinen, som forøvrig scoret sine første ligamål for Manchester United mot nettopp Fulham, ivrig på å understreke at Hamburg tar oppgaven på alvor.

- De kan slå absolutt alle. Det er noe de har bevist, og det er vi klar over. Vi er nødt til å være veldig forsiktige. De er et Premier League-lag som møter de beste lagene med de beste spillerne hver eneste uke, så dette kommer til å bli en stor test for oss, poengterer van Nistelrooy, ifølge Sky Sports.

Mens Fulham er i sin første semifinale i europacupene noensinne, er det Hamburgs niende forsøk. De har vunnet fem og tapt tre - senest mot Werder Bremen i fjorårets Uefa-cup. Det er også 12. gang tyskerne står overfor engelsk motstand i europacupsammenheng, og i Hamburg er det bare Arsenal som har reist tilbake til «balløya» med seier i bagasjen.