- Trakassert av Boork

Før sesongstart fikk Vålerengas Atle Olsen tilbud om fortsatt spill på ishockeylandslaget. Men 27-åringen orket ikke tanken på nye konfrontasjoner med landslagssjef Leif Boork og takket nei. - Jeg spiller for Norge under en annen landslagssjef. Men Boork har trakassert meg nok, sier Atle Olsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang forteller Atle Olsen offentlig hva som egentlig skjedde mellom ham og landslagssjefen.

Atle Olsen ønsket å spille A-VM på hjemmebane. Men ifølge Leif Boork hadde han ikke de rette holdningene.

Dette er Olsens versjon av bruddet med landslaget:

To ganger nei

- Jeg ble ikke med på den første landslagssamlinga i Russland fordi jeg skulle begynne på skole. Og jeg måtte på ny si nei i november - denne gangen til Vår Cup i Oslo. Samboeren min hadde termin midt under turneringa, og jeg ville ikke risikere å miste fødselen.

- Det tolererte ikke Leif Boork.

- Jeg fikk klar melding om at jeg kunne være med fordi all aktivitet foregikk i Oslo hvor samboeren og jeg bor. At jeg likevel sa nei, skyldtes dårlig planlegging, ifølge Boork.

Ble stemplet

- Hadde du oppklaringsmøte med landslagssjefen på et seinere tidspunkt?

- Før kampene mot Hviterussland i februar tok Boork kontakt for å diskutere framtida. Han innledet møtet med å fortelle at jeg hadde sviktet, hadde dårlige holdninger og at medspillerne ikke kunne stole på meg. Jeg måtte innordne meg og kunne ikke bare delta når det passet meg.

- Jeg sa da at jeg hadde veldig lyst til å gjøre en jobb for Norge i A-VM. Det Boork da spurte om, var om jeg hadde bonus av Vålerenga for å spille landskamper.

- Vi var enige om at det som ble sagt i dette møtet skulle være mellom oss to. Dagen etter uttalte han i avisene at jeg ikke var med i hans videre planer grunnet dårlige holdninger.

- Jeg ble stemplet, sier Atle Olsen.

Feil i Norge


Vålerenga-spilleren innrømmer likevel Leif Boork rett i en del av det han har utrettet som landslagssjef.

- Han er flink og har gjort veldig mye bra for de yngre spillerne. Han skal ha ros for prinsippene sine. Men jeg tviler på om hans synspunkter er riktige i Norge.

- I Sverige er det tillatt å droppe landskamper grunnet barnefødsel, sier Atle Olsen.

Dagbladet forsøkte i går kveld å få tak i Leif Boork for en kommentar. Han var ikke tilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer