Trakk millionkrav

John Arne Riise (20) sa fra seg kontraktsfestede overgangsprosenter i millionklassen for å få til en overgang med Liverpool. Det bekrefter agentmamma Berit Riise. Hun retter skarp kritikk mot Aalesund Fotballklubb.

Da Dagbladet snakket med Berit Riise i går kveld, gikk faksene varme både i Liverpool, Monaco og Ålesund. Det handlet om forslag til løsning på Aalesunds Fotballklubb (AaFK) kontraktsfestede 25 prosent av overgangssummen mellom Monaco og Liverpool. Fraregnet de rundt 12 millionene AaFK fikk da Riise gikk til Monaco for tre sesonger siden, skal sunnmørsklubben ha rundt ni millioner kroner av overgangssummen, som i går kveld av Berit Riise ble anslått til 40 millioner franc (48,7 millioner kroner). Berit Riise mente i går at AaFK burde være ydmyke istedenfor å stå knallhardt på krava.

- John Arne har allerede gitt fra seg mye mer enn AaFK må gi fra seg. Vi snakker om millionbeløp, sier hun.

Krever ydmykhet

Ifølge Berit Riise har John Arne vært så oppsatt på å komme seg bort fra Monaco at han droppet kravet om overgangsprosenter for å øke sjansene til en overagang

- John Arne trenger mer spilletid, fastslår agentmammaen.

Men hun mener at AaFK har satt sønnens sjanse til å komme seg bort på spill. Overfor Nettavisen omtalte hun i i går AaFK som arrogante og grådige. Hun modererte seg overfor Dagbladet.

- Det er Monaco som har vært arrogante. De er de som hele tida har nektet å oppfylle sin del av kontrakten med AaFK.

- Men AaFK har totalt utbetalt 18000 kroner i lønnsutgifter til John Arne. De fikk ham på et sølvfat fra meg. Det er på tide å vise ydmykhet. Hittil har de tjent 12 millioner på ham. Nå kan de få sju - åtte til, sier hun.

Drar på ferie

De sju - åtte millionene til AaFK blir i så fall litt i underkant av det John Arne Riise sjøl får - i årslønn. Leder Jon Kjetil Gjørtz i AaFK avslo i går å kommentere Berit Riises kritikk.

- Om kontrakten nå går i orden er målet mitt å få spille mest mulig allerede fra vi samles 2. juli, sier John Arne til Dagbladet.

I samtaler med manager Gerard Houllier har Riise blitt forespeilet plass på venstreflanke i 4-4-2, sekundært som venstreback eller sentral midtbane.

- De har vært ute etter en fleksibel spiller, sier han.

- Hva blir den største overgangen fra fransk fotball?

- Levemåten. Omstillingen til engelsk kultur. Jeg har spilt i en liten by. Her er det noe helt annet. Jeg har hatt et avslappet forhold til media og tilskuere. Nå må jeg nok skille ut litt mer.

Sier John Arne Riise, som i morgen drar med dama på ferie til Madeira i Portugal.

- Det blir bare ei uke. Det har vært så mye styr. Dama har avbestilt ferien fire ganger allerede, sier John Arne Riise.

OVERGANGEN I ORDEN: John Arne Riise ga opp overgangsprosenter for å komme seg bort fra Monaco til Liverpool. Mamma Berit forhandlet i går med Aalesund Fotballklubb om penger etter sønnens klubb-bytte.