Trakk Østerrike i VM-gruppespillet

- Grei gruppe for oss, sier Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter dagens trekning i Paris ble det klart at det norske kvinnelandslaget møter Østerrike, Angola og Den dominikanske republikk i gruppespillet til VM i Frankrike. Turneringen  starter 2. desember og varer til 16. desember.

VM-gruppene


Gruppe A
: Frankrike, Kroatia, Argentina, Kasakhstan.

Gruppe B: Russland, Brasil, Makedonia, Australia.

Gruppe C: Norge, Østerrike, Angola, Den dominikanske republikk.

Gruppe D: Romania, Polen, Kina, Tunisia.

Gruppe E: Ungarn, Spania, Japan, Kongo.

Gruppe F: Tyskland, Sør-Korea, Ukraina, Paraguay.

– Grei gruppe for oss. Angola var en positiv overraskelse i 2005. De er invitert til vår turnering i november, sier Breivik til NTB


De to beste i hver gruppe går videre til mellomspillet. Hvis Norge tar seg videre venter enten Frankrike eller Russland fra gruppe A eller B.

– Vår side er sterk. Samtlige medaljevinnere fra siste EM er med der, sier landslagstreneren.

For tiden er kvinnelandslaget i Kina, der de forbereder seg til OL neste år. I morgen møter Marit Breiviks kvinner Sør-Korea, før Spania og Kina skal overvinnes henholdsvis fredag og lørdag.

Gro Hammerseng ble operert i kneet for en måned siden, og spiller ikke noen av kampene i Kina.

- Jeg vil være klar til både VM og OL. Derfor gjør vi det på denne måten selv om jeg er så godt som spilleklar, sier Hammerseng til NTB.

TRAKK ØSTERRIKE: Marit Breivik, Else-Marthe Sørlie og Thorir Hergeirsson trakk den gamle rivalen Østerrike i VM-gruppespillet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
TRAKK ØSTERRIKE: Marit Breivik, Else-Marthe Sørlie og Thorir Hergeirsson trakk den gamle rivalen Østerrike i VM-gruppespillet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
NYOPERERT: Gro Hammerseng ble operert for en måned siden, men rekker både OL og VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer