Trakk seg fra Innovation

Den norske seileren Eivind Melleby trente med «Innovation Kværner II» i ti måneder, men trakk seg før racet begynte. Han mener at det ble lagt for liten vekt på å utvikle og samkjøre mannskapet før starten.

- Det endelige uttaket av laget ble stadig utsatt. Jeg tror det bunnet i uenighet. Til slutt trakk jeg konklusjonen selv og sluttet, sier Melleby.

- Hva var dere uenige om?

- Jeg mente at det ble lagt for stor vekt på å utvikle båten framfor mannskapet. Jeg syntes vi burde brukt mer tid på å bygge hverandre opp som et lag.
Eivind Melleby likte heller ikke Frostads valg av taktikk:

- Jeg ville øve mer på det vi gjør i baneseilaser, der båt seiler mot båt. Men det virket som de andre var mer opptatt av det å skulle seile verden rundt.

Redaktør Morten Jensen i Båtnytt mener at Knut Frostad og hans navigatør Marcel van Triest kanskje har vært litt for selvsikre underveis:

- De har vært en lederduo som har stått for veivalg og taktikk. Det kan virke som de har seilt for mye sitt eget løp, og tapt på det. Dårlige resultater sliter også på moralen om bord og skaper lett irritasjoner.