Trakk seg fra Vålerenga

Rikfolkene forlot i kveld Vålerenga. Multimillionærene John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle truer nå med å trekke all økonomisk støtte.

Haakon B. Schrøder - talsmann for trioen - slapp overraskelsen noen minutter etter at det ekstraordinære årsmøtet var satt.

Det var ventet at en beslutning om innstiftelsen av et såkalt elitestyre (med fullstendig mandat for drift og styring av klubbens A-lag) ville bli gjort raskt og med Fredriksen og Stray Spetalen med.

Schrøder leste opp en meddelelse fra de fraværende forretningsmennene, og der det ble hevdet at valgkomiteens innstilling brått ble endret fra mandag til tirsdag.

Trioen skriver også at klubbformann Morten Grødahl hadde uttalt at Bryggegata AS (der Fredriksen, Stray Spetalen og Mæle er aktive) hadde gått for langt i fremsetting av sine krav og trusler.

«Verken Fredriksen, Stray Spetalen eller Mæle vil derfor delta eller stille som kandidater til elitestyret på Vålerenga Fotballs årsmøte. Grupperingen vil som en naturlig konsekvens av dette vurdere sitt videre økonomiske engasjement med Vålerenga Fotball».

Bare trøbbel

Petter Nome var klar i sin tale. -Jeg synes ikke vi skal la oss presse av noen forurettede folk som vil sabotere dette årsmøtet fordi de har fått sandkaken sin ødelagt, sa han med adresse til Fredriksen og co.

Hovedstadens fotballstolthet opplevde bølge på bølge i fjor. Det startet med stor optimisme etter at Tom Nordlie - komettrener i Odd Grenland - og Kjetil Rekdal ble innhentet.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Det endte med nedrykk til 1. divisjon etter kvalkamper mot Sogndal. I minuttene etter tordnet Stray Spetalen løs mot Morten Grødahl.

Årsmøtet vedtok å opprette et elitestyre med vide fullmakter som langt på vei kan bestemme sportslige og økonomiske prioriteringer for klubbens A-lag.

(NTB)

Foto: SCANPIX