Trakk seg i dag

Se hvem som erstatter Gerard Houllier i Liverpool.

(Dagbladet.no): Klokka 13 i dag var det offisielt slutt på Gerard Houlliers tid på Anfield. Styret i Liverpool bestemte seg for at det var på tide at noen andre overtok ansvaret for laget som har hatt en skuffende sesong i Premier League i år, skriver Sky Sports.

- Jeg kom hit som Liverpool-supporter for seks år siden, og jeg reiser herfra som en enda større Liverpool-supporter. Jeg har forlatt Liverpool, men Liverpool har ikke forlatt meg. Jeg kommer tilbake for å se laget, sier Houllier til Liverpools offisielle hjemmeside.

Houllier nevner fire store stunder med klubben i det han forlater den:

Først og fremst Michael Owens scoring i FA-cupfinaletriumfen mot Arsenal i 2001. Så kommer Gary McAllisters pris som banens beste spiller i Uefa-cupfinalen mot Alaves samme året. Hilsene han fikk fra fansen på stadion meds han lå i sykesenga etter hjerteinfarktet er med på lista over store øyeblikk. Til slutt nevner han Steven Gerrards marsj rundt banen i den siste kampen denne sesongen. Med datteren på armen.

At den franske manageren som har sittet ved Liverpool-roret siden 1998 var på vei ut, har vært mer eller mindre klart i et par uker.

Og det er først og fremst tre managere som peker seg ut som erstattere: Alan Curbishley har gjort gråstein til gull i Charlton, og Rafael Benitez vatn både Uefa-cupen og den spanske ligaen med Valencia i år. I tillegg skal Celtic-manageren Martin O'Neills tjenester være dypt ønsket i Liverpool.

Men det er også andre kandidater.

Benitez er sikret Champions League-deltakelse om han fortsetter i John Carews klubb, og blir etter alle solemerker værende i Spania. Dermed er det Curbishley som seiler opp som det heteste navnet. Også O'Neill skal lede de skotske mestrene i Champions League om han fortsetter i Celtic.

TAKK FOR SEG: Houllier har vært manager i Liverpool siden Roy Evans gikk av i 1998. I dag er det offisielt slutt.