Trakk seg som styreformann

LONDON: Bjørn Rune Gjelsten trakk seg i går som styreformann for Wimbledon. Engelsk presse spekulerer på om Røkke og Gjelsten skal selge klubben: - Vi har ingen planer om å selge, det er helt feil.

Det sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet etter at det i går ble klart at engelskmannen Charles Koppel tar over som øverste lokalsjef i Wimbledon. Koppel har hatt jobben som nestleder i norskeklubben. Han får med seg tyskeren Matthias Hauger.

- Dette er et resultat av en langsiktig strategi. Etter at jeg kjøpte de siste 20 prosentene av aksjene av Sam Hammam tok jeg med meg Charles Koppel inn i styret. Koppel tar nå over som styreformann fordi det er viktig og riktig å ha en styreformann med base i London. I engelsk fotball, som du kjenner til, er jobben som chairman utrolig viktig, og da må du være tilstede lokalt, sier Gjelsten.

Bare teori

Gjelsten innrømmer at det å styre en engelsk fotballklubb fra Norge og bedrive utstrakt reisevirksomhet verden over, ikke fungerte:

- Det blir bare teori å sitte i Norge og være styreformann for en klubb i England. Vi har fortsatt store ambisjoner for klubben på mange felt. Både ny stadion, treningsanlegg og på markedsføringsiden. Det siste har kanskje vært litt gammeldags. Her ligger det er stort potensiale, sier Gjelsten.

Skuffet

- Men vil det si at beslutningen i klubben blir fratatt deg og Aker RGI?

- Nei, den reelle beslutningsprosessen skal gå som vanlig. Mellom Koppel, Aker RGI og oss, sier Bjørn Rune Gjelsten som denne uka endelig fikk spissen John Hartson avgårde til Coventry.

- Det var riktig både for oss og for John. Han var skuffet da vi rykket ned, og John var motivert for å spille i Premiere League. Det er også vi på sikt med en god ettervekst i klubben av unge spillere.

<B>INGEN DRAMATIKK:</B> Etter at det kokte i fjor kom Bjørn Rune Gjelsten inn og tok over som styreformann.