Trakk seg som trener etter salget av stjerne

Ralf Rangnick slutter i Hoffenheim.

PÅ KANT MED KLUBBEIEREN: Etter salget av stjernespiller Luiz Gustavo til Bayern München hadde Hoffenheim-trener Ralf Rangnick fått nok. 52-åringen sluttet etter fire og et halvt år i jobben.Foto: REUTERS/Alex Domanski
PÅ KANT MED KLUBBEIEREN: Etter salget av stjernespiller Luiz Gustavo til Bayern München hadde Hoffenheim-trener Ralf Rangnick fått nok. 52-åringen sluttet etter fire og et halvt år i jobben.Foto: REUTERS/Alex DomanskiVis mer

Ralf Rangnick har trukket seg som trener for fotballklubben Hoffenheim etter salget av Luiz Gustavo til Bayern München.

Ifølge en uttalelse er det enighet om at 52-åringen forlater stillingen etter fire og et halvt år i klubben. Hans assistent Marco Pezzaiuoli overtar som hovedtrener. Han har fått kontrakt til 2014.

Det er fjerde trenerbytte i 1. Bundesliga fotball denne sesongen.

Rangnick motsatte seg salget av den 23-årige brasilianske midtbanestjernen, men klubbeier Dietmar Hopp har godkjent overgangen.

Også tidligere har det vært uoverensstemmelser mellom Rangnick og Hopp. Treneren ville investere i styrket stall for å kjempe om europacupplass, mens klubbeieren ville ha økonomisk uttelling for sine investeringer i klubben.

Ifølge tyske medier betaler Bayern München 120 millioner kroner for Gustavo, i tillegg til at den 18-årige Bayern-spilleren David Alaba skal spille for Hoffenheim resten av sesongen.

Rangnick trente Hoffenheim fra regional 3. divisjon til 1. Bundesliga. Hoffenheim overvintrer på 8.-plass og er også i kvartfinale i den tyske cupen.

(NTB)