Trakk seg som trener etter salget av stjerne

Ralf Rangnick slutter i Hoffenheim.

PÅ KANT MED KLUBBEIEREN: Etter salget av stjernespiller Luiz Gustavo til Bayern München hadde Hoffenheim-trener Ralf Rangnick fått nok. 52-åringen sluttet etter fire og et halvt år i jobben.Foto: REUTERS/Alex Domanski
PÅ KANT MED KLUBBEIEREN: Etter salget av stjernespiller Luiz Gustavo til Bayern München hadde Hoffenheim-trener Ralf Rangnick fått nok. 52-åringen sluttet etter fire og et halvt år i jobben.Foto: REUTERS/Alex Domanski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ralf Rangnick har trukket seg som trener for fotballklubben Hoffenheim etter salget av Luiz Gustavo til Bayern München.

Ifølge en uttalelse er det enighet om at 52-åringen forlater stillingen etter fire og et halvt år i klubben. Hans assistent Marco Pezzaiuoli overtar som hovedtrener. Han har fått kontrakt til 2014.

Det er fjerde trenerbytte i 1. Bundesliga fotball denne sesongen.

Rangnick motsatte seg salget av den 23-årige brasilianske midtbanestjernen, men klubbeier Dietmar Hopp har godkjent overgangen.

Også tidligere har det vært uoverensstemmelser mellom Rangnick og Hopp. Treneren ville investere i styrket stall for å kjempe om europacupplass, mens klubbeieren ville ha økonomisk uttelling for sine investeringer i klubben.

Ifølge tyske medier betaler Bayern München 120 millioner kroner for Gustavo, i tillegg til at den 18-årige Bayern-spilleren David Alaba skal spille for Hoffenheim resten av sesongen.

Rangnick trente Hoffenheim fra regional 3. divisjon til 1. Bundesliga. Hoffenheim overvintrer på 8.-plass og er også i kvartfinale i den tyske cupen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer