Tråkk til for diabetikerne

Bidra til forskningspenger.

• Meld deg på Sykle til jobben her.

(Dagbladet.no): Førstkommende onsdag mellom 17:00-19:00 kommer helsestafetten til Oslo. Bli med å tråkk for bedre helse, ny t-skjorte og ny sykkel.

Alle bedriftsidrettslag inviteres til å sykle strekningen mellom Oslo og Nittedal stasjon.

Med på turen følger blant annet olympisk mester og Sykle til jobben-ambassadør Knut Knudsen.

Alle som sykler i stafetten er med i trekningen om en splitter ny sykkel fra Merida og Sykle til jobben t-skjorter vil bli delt ut til alle de fremmøtte.

Diabetesforskning

Dersom du deltar i stafetten vil aksjonens samarbeidspartner, GlaxoSmithKline, bidra med 100 kroner per registrert deltager som går til Norges Diabetesforbunds forskningsfond.

- På denne måten kan man risikere å både få bedre egen helse gjennom en trivelig sykkeltur i marka og samtidig hjelpe til i kampen mot den raskest voksende sykdommen i den vestlige verden, sier Ole Arne Eiksund i GlaxoSmithKline.

LANDEVEI: Her sykler Thor Hushovd NM i sykkel 2005. Strekningen er mellom Larvik og Svarstad. Foto: TORBJØRN BERG
LANDEVEI: Her sykler Thor Hushovd NM i sykkel 2005. Strekningen er mellom Larvik og Svarstad. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Type 2-diabetikere har 2-3 ganger økt risiko for å dø av hjerte/karsykdommer, og om lag 180.000 nordmenn har denne sykdommen.

Helsestafettens mål er å sette mosjon på dagsorden. Rundt 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gi en stor helsegevinst.

Lindesnes til Nordkapp

Helsestafetten arrangeres av Sykle til Jobben-samarbeidspartnerne GlaxoSmithKline og Rica Hotels.

På veien nordover i landet vil stafetten passere flere store byer hvor det vil bli forskjellig type markering av sykkelstafetten.

Rundt 500 leger, sykepleiere og annet helsepersonell skal i løpet av 38 dager i mai og juni sykle Norge på langs. Landets første og største helsestafett starter i Lindesnes 22. mai og avsluttes på Nordkapp 30. juni.

Nå kan ditt bedriftsidrettslag bli med på etappen Oslo - Nittedal.

Helsestafetten er en aksjon i Sykle til Jobben-aksjonen, som i år arrangeres for 33. gang.

Årets hovedtema er nettopp 30 minutter om dagen som henspeiler seg til myndighetenes anbefalinger til voksne om daglig fysisk aktivitet.