Trakk ut sin egen tann midt under kampen og fortsatte

John Tavares er ingen pingle.

(Dagbladet): Mens fotballspillere stadig får kjeft for å ligge lenge nede på gresset etter skader, er det ingen som klager over tøffheten til de med is under beina.

Og spiller man i verdens tøffeste ishockeyliga (NHL), må man tåle en del. Det vet New York Islanders-stjerna John Tavares.

Kanadieren har fått sine smeller i munnen tidligere, og i natt skjedde det igjen.

Ut av det blå kom den sorte gummiskiva rett i ansiktet hans. Islanders-kapteien kom seg til sin egen innbytterbenk og der tok han saken i egne hender bokstavelig talt.

På videoen over kan du tydelig se at den ene tannen til NHL-spilleren blir trukket ut. Ifølge NHL.com mistet han i alt tre tenner i uhellet.

 TAP UTEN TANN:  Med tre færre tenner tapte John Tavares (nummer 91) og New York Islanders mot Chigago Blackhawks. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
TAP UTEN TANN: Med tre færre tenner tapte John Tavares (nummer 91) og New York Islanders mot Chigago Blackhawks. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP Vis mer

Dessverre for Islanders hjalp det ikke at Tavares trakk sin egen tann. Regjernde Stanley Cup-mester Chigago Blackhawks vant 3-2.

- Det skal gjøre vondt
Nåværende hockeyekspert for TV 2, Ole Eskild Dahlstrøm, har selv mistet en rekke tenner på isen.

- Hvis alternativet hans var en tur til tannlegen, så hadde jeg nappet den ut jeg og, sier Dahlstrøm til Dagbladet.

- Jeg spilte videre etter at fem tenner røk en gang. Det var ikke så godt, men jeg fortsatte, mimres den tidligere landslagsspilleren.

Stavanger Oilers-spillers Lars-Peder Nagel har stoppet en rekke pucker opp gjennom sin karriere. Han har alle tennene på plass, men har selv spilt med skader.

- Med mindre man er sjuk eller får beskjed av legen om man ikke kan spille, så spiller man. Sånn skal det være. Selv har jeg vært på isen med både brukket arm og fingre, sier Oilers-profilen.

 UTEN TENNER:  Ole Eskild Dahlstrøm er kjent for sitt tannfrie smil. Foto: Dagbladet.
UTEN TENNER: Ole Eskild Dahlstrøm er kjent for sitt tannfrie smil. Foto: Dagbladet. Vis mer

- Jeg har aldri sett noen trekke enn tann som Tavares, men en gang var det en ung spiller som prøvde å sette en tann på plass, fortsetter Nagel.

- Men jeg har sett mange som har lett etter tennnene sine på isen, ler han.

I morgen reiser han og resten av de regjerende norgesmesterne til Oslo for å møte Vålerenga på Jordal Amfi. Det er første gang lagene møtes siden finaleserien i vår.

 TANNBESKYTTER:  Lars-Peder Nagel spiller med tannbeskytter og har selv alle tennene på plass.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TANNBESKYTTER: Lars-Peder Nagel spiller med tannbeskytter og har selv alle tennene på plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer