Tråkker for få på tærne

På høy tid å stenge OL for land og idretter som ikke vil stoppe jukserne.

FORSIKTIG SJEF:  WADA-president Craig Reedie (i midten) hadde lite dristig nytt å komme med for en norsk idrettsbevegelse som vil ha strengere dopingreaksjoner. Her sammen med generalsekretær Inge Andersen før gårsdagens pressekonferanse i oslo. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
FORSIKTIG SJEF: WADA-president Craig Reedie (i midten) hadde lite dristig nytt å komme med for en norsk idrettsbevegelse som vil ha strengere dopingreaksjoner. Her sammen med generalsekretær Inge Andersen før gårsdagens pressekonferanse i oslo. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORLEDEN fabulerte Sir Craig Reedie, president i Verdens Antidoping Byrå (WADA) om hvordan han skulle avsløre dopingjukset en gang for alle bare han fikk hentet inn nok penger til forskning:

- Det er mye avansert tenkning rundt omkring for å finne ulike teknologiske metoder som kan avsløre doperne. Forhåpentligvis kommer det noe vi kan bruke, sa han til avisa The Scotsman.

- . Jeg vet ikke hva som vil fungere, men hadde vi klart å få til et fond på opp mot 100 millioner til slik forskning, kunne vi gjennomført ganske dyr teknologisk utvikling. Jeg ser etter den vitenskapsmannen som sier at vi ikke lenger trenger teste blod eller urin, men har en mye bedre ide. Du kjenner vel slike maskiner på flyplassene som avslører om du prøver å smugle med deg en pistol? Kunne noen på samme måte si at vi nå har teknologien til å vise sist gang en idrettsutøver tok en dose steroider?

- Jeg har ikke svaret, men nå gjelder det å tenke utenfor den vante boksen, mente Reedle.

Andre mener at det nå mest av alt gjelder å handle midt i den internasjonale idretten.

DER er Reedie definitivt innenfor. Ved siden av sjefsjobben for verdens dopingjegere, er han visepresident i den internasjonale olympiske komite (IOC). Slik har han tett kontakt med den driftige Thomas Bach som holder på å reformere andre sider av den olympiske bevegelsen. Det gir mulighet til å presse fram avgjørende endringer i kampen mot dopingmisbruket. Om noen av dem tør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer