Tråkker til fra prekestolen

Anita Valen skal lese fra Apostlenes gjerninger under NRKs gudstjeneste fra Aten kommende fredag. I går bommet hun i det avgjørende bruddet.

ATEN (Dagbladet): Anita Valen var ikke god nok, og spurtet inn til 14. plass sammen med hovedfeltet i gårsdagens fellestart. Hun har ikke store forhåpninger om å gjøre det bedre i temporittet onsdag:

-  Jeg sa før start i dag at jeg håpet å slippe å kjøre tempo om jeg vant her i dag, sier hun.

Da har Valen større forhåpninger til oppgaven som venter på fredag.

-  Jeg har fått en forespørsel fra NRK, og har takket ja til å være med på fredag, sier Valen til Dagbladet.

Hun er personlig kristen, og stiller opp med glede.

-  Jeg føler det som en ære, sier Valen.

Den fellesnordiske gudstjenesten skal sendes kommende søndag.

Mistet flasker

Hun brukte ikke tida på å pugge bibelord underveis i går. Men hun var heller ikke hundre prosent fokusert på oppgaven.

-  I langesonen ut på den nest siste runden glapp jeg både den første og den andre flasken. Jeg fikk tak i den tredje, men kom ganske langt bak i feltet, sier Valen.

-  Inn i den neste bakken gikk det ganske raskt opp mot toppen. Feltet strekte seg ut, og i bunnen av bakken gikk det avgjørende bruddet. Da var jeg ikke med langt nok framme. Det var der jeg bommet, sier hun.

Men Valen hadde heller ikke dagen i går. Sykkelekspert Johan Kaggestad fulgte henne i bakkene, og forsto tidlig at hun neppe ville kjempe om medaljer.

-  Hun hengte ikke med i bakkene i dag, sier han til Dagbladet.

Ingen hjelp

I gruppen som kom seg løs på den nest siste runden var flere av favorittene. Det ble ikke kjørt veldig fort, men det gikk enda tregere i hovedfeltet.

-  Jeg lå der og så Susanne Ljungskog (Valens klubbkollega og regjerende verdensmester, red.anm.) ligge i samme felt. Jeg kjørte opp til henne, og sa at vi måtte kjøre for å ta dem inn. Men hun orket bare ikke. Hun var helt ferdig, sier Valen.

Som da bare måtte innse at medaljene forsvant foran henne.

-  Det var som å se et tog som gikk fra oss, sier hun.

Trenger sponsor

-  Hvordan føles det nå etterpå?

-  Hva kunne jeg gjøre? Det er kjedelig, men ikke surt, svarte Valen og satte seg på sykkelen for å tråkke hjem til hotellet for å spise middag sammen med Kronprinsen og resten av den norske troppen.

118,8 kilometer var ikke nok. Og det er heller ikke sikkert at 35-åringen har fått nok av sykkel heller - til tross for at hun før sesongen sa at dette var hennes siste.

-  VM-løypa neste år er utrolig bra. Men da må jeg få meg en sponsor.

Forhåpentligvis slipper å hun å be høyere makter om det.

NUMMER 14: Anita Valen får drikke og kalde håndklær av Ola Rønsen etter målplassering i landeveisrittet i går. - Det var som å se et tog som gikk fra oss, sier hun.