Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tråkket over og ble overfalt - fikk ikke frispark en gang

- Vi er ikke sure på motspilleren, sier jentas mor til Dagbladet. Men dommeren, derimot ...

(Dagbladet): Videoen øverst i denne saken deles til skrekk og advarsel i amerikanske medier for tida. Den viser hvordan skolejenta Makenzie Clark ble overfalt da hun spilte en fotballkamp for laget til skolen hennes, Woods Cross High School i Utah.

Makenzie tråkker over og faller ned i gresset, da ser en av motspillerne sitt snitt til å sparke henne i ansiktet med kneet. Dommeren reagerte ikke på situasjonen.

- Datteren min og motstanderen hadde vært i tottene på hverandre under hele kampen. Dette skjedde rett etter pause, og det var 1-1. Begge jentene gikk etter ballen og Makenzie tråkket over, sier Susie Clark til Dagbladet.

Fortsatte grisespillet - Det ble ikke blåst, det ble ikke delt ut kort. Jenta fortsatte å spille og seinere sklitakla hun en annen av våre spillere og fikk gult kort. Makenzie måtte bæres av banen, sier hun.

Jason Olsen, en talsmann for skoledistriktet Salt Lake City, erkjenner ifølge ABC4.com at dommeren skulle ha reagert på hendelsen.

- Eleven har sagt at det var en veldig fysisk kamp, men hun gikk over grensa her, sier Olsen.

- Beklager Han legger til at skoleledelsen har snakket med jenta, og at hun har beklaget hendelsen. Nå planlegger skolen å bruke videoen for å lære elevene hvor viktig det er å ha god sportsånd.

- Hendelsen granskes nå av skoleidrettsforeningen. Jenta har sagt unnskyld i pressen og vi har ikke noen vonde følelser overfor henne, men vi håper videoen kan være et læreverktøy for spillere, trenere og dommere, sier Susie Clark.

Jenta som sto bak sparket har stått fram på riksdekkende TV og lagt seg flat.

- Jeg lot følelsene styre meg og jeg gikk for langt. Jeg vil bare si unnskyld til henne og til alle, sier hun.