Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tråkket til igjen

Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå (33) soper inn medaljer for Norge. Men er det egentlig noen som bryr seg?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Folkets idrettspris: Se de 12 kandidatene og gi din stemme!

Tanken må åpenbart ha streifet Gunn-Rita selv. For til Sportmagasinet i Dagbladet sa hun i høst:

- Noen ganger er det litt vondt når folk stiller spørsmål ved nivået på terrengsykling bare fordi jeg har vunnet mye.

Nettopp.


Det er på tide å slippe til Atle Kvålsvoll, utholdenhetssjef i Olympiatoppen:
 

- Gunn-Rita er utrolig profesjonell og har vanvittig kapasitet. Det er bestandig vanskelig å rangere idrettsutøvere fra forskjellige idretter. Men jeg mener hun er Norges beste kvinnelige idrettsutøvere. Og mens han er i gang:

- Det er imponerende å være så sulten.

Imponerende

 GULLJENTA: Gunn-Rita Dahle Flesjå har lagt bak seg en sesong der hun nok en gang fylte opp premieskapet. Foto: Scanpix/Epa
GULLJENTA: Gunn-Rita Dahle Flesjå har lagt bak seg en sesong der hun nok en gang fylte opp premieskapet. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Kvålsvoll lot ordene falle i Dagbladet 26. august. Det skjedde i en sesong som har vært intet mindre enn imponerende for Gunn-Rita Dahle Flesjå.


Terrengsyklisten ble verdensmester i både rundbane og maraton. Hun ble også europamester i maraton, i tillegg til at hun vant verdenscupen sammenlagt.

Legg til 275 reisedager i 17 land, og 15-20 treningstimer i uka, så skjønner du at jenta fra Stavanger er med i et ikke ubetydelig sirkus. Og bare for å ha nevnt det: Dahle Flesjå tok også OL-gull i 2004. Det samme er målet i Beijing i 2008.

Journalist

Terrengsyklisten er utdannet journalist ved Høgskolen i Stavanger. Det er sikkert noe av bakgrunnen for at hun er meget aktiv på hjemmesida, gunnrita.com. Her kan du lese om gullgrossistens gjøren og laden.

Du kan også følge husprosjektet til Gunn-Rita og ektemannen Kenneth Flesjå. Sistnevnte er forklaringen på at Dahle ble til Dahle Flesjå. Sammen opererer de som et suksessfylt team.

- Noen ganger er det litt vondt å svelge at jeg får all kreditt for resultatene. Det er veldig få som ser alt arbeidet Kenneth legger ned, sier Gunn-Rita til Sportmagasinet.


- I dette teamet er Kenneth 50 prosent og jeg 50 prosent.

image: Tråkket til igjen

Synes du Gunn-Rita Dahle Flesjå fortjener å gå til topps i kåringen av Folkets Idrettspris?

Ja, da er det bare å stemme, her!

Hele Norges coronakart