FORTJENER APPLAUS: Arsene Wenger er den lengssittende manageren i Premier League, og leder laget som gjennom historien har hatt størst suksess i den øverste, engelske divisjonen av klubbene i hovedstaden. Franskmannen har sin del av æren for nettopp det, selv om han her er litt molefonken for at det ble tap for Stoke sist helg. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
FORTJENER APPLAUS: Arsene Wenger er den lengssittende manageren i Premier League, og leder laget som gjennom historien har hatt størst suksess i den øverste, engelske divisjonen av klubbene i hovedstaden. Franskmannen har sin del av æren for nettopp det, selv om han her er litt molefonken for at det ble tap for Stoke sist helg. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Tramp, tramp på brua der - hvem er best i byen her?

Hint: Ingen av lagene fra kveldens kamp. Les ukas dødball.

• Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad spår en jevn kamp i Cardiff, og hinter om at det fort kan komme et rødt kort. Se lørdagens oddstips her.

(Dagbladet): I kveld møtes Chelsea og Tottenham til byderby på Stamford Bridge. Men det er Arsenal som er historiens beste Premier League-lag fra hovedstaden.

Ni lag fra den britiske hovedstaden har spilt minst én sesong i Premier League. Uansett hvordan man vrir og vender på det, er det Arsene Wengers menn fra den nordlige delen av London som kommer best ut.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Gustavo Poyet feirer Chelseas tredje mål i en kamp de blå til slutt vant 5-0 over Manchester United i oktober 1999. Liggende fortviler Massimo Taibi, keeperen som bare fikk fire kamper for United. Foto: Alastair Grant/Ap/NTB Scanpix
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Gustavo Poyet feirer Chelseas tredje mål i en kamp de blå til slutt vant 5-0 over Manchester United i oktober 1999. Liggende fortviler Massimo Taibi, keeperen som bare fikk fire kamper for United. Foto: Alastair Grant/Ap/NTB Scanpix Vis mer

«The Gunners» har nemlig flest poeng, flest poeng per kamp og best målforskjell - både totalt og i innbyrdes oppgjør mellom lagene i byen.

Chelsea er en god nummer to, mens Tottenham er Londons tredje beste lag Premier League-historisk sett. Disse tre er også de eneste av de ni London-lagene som har vært med i samtlige 22 sesonger.

Arsenal best flest ganger Én ting kan imidlertid ikke tilhengerne av José Mourinhos menn ta fra Tottenham-supporterne: Spurs har vært beste London-lag på tabellen i den øverste britiske divisjonen 19 ganger, Chelsea «bare» 18.

Men også på denne statistikken Arsenal suverene - 47 av de siste 109 årene har de røde fra Nord-London havnet øverst av klubbene som sokner til byen ved Themsen.

Så får heller «The Blues»-supporterne trøste seg med at Lampard, Terry og kompani har vært beste London-lag på tabellen ni av de siste ti sesongene. Sist gang Tottenham var best i byen på den måten var i 1995.

Parr og Riise i krise I den andre enden, både av skalaen og byen, finner vi Crystal Palace.

Jonathan Parrs arbeidsgiver er historisk sett den dårligste Premier League-klubben fra London, og sammen med Fulham det eneste laget som snitter på under ett poeng mot byrivalene.

Men det kunne vært verre, de kunne vært Portsmouth - det eneste tidligere Premier League-laget som nå spiller i League Two, det fjerde nivået i engelsk fotball.
Arsenal best flest ganger