Transportetappe for Pål Anders

Etter å ha kjørt inn til 6. plass på gårsdagens etappe brukte Pål Anders Ullevålseter natta til å komme seg til Tanger i Marokko.

Pål Anders Ullevålseter synes det var greit med 6. plassen på gårsdagens etappe av Paris-Dakar-rallyet. Men nordmannen legger liten vekt på plasseringen på den ni kilometer lange spesialetappen på stranda utenfor Castellon. Etter tre etapper ligger han på 11. plass, 2,55 minutter bak leder David Fretigne fra Frankrike.

Sover mest mulig

- Sekunder og minutter blir fort spist opp når vi starter på de ordentlige etappene på mandag, fram til da gjelder det å bruke hodet, ikke risikere for mye og slappe av mest mulig, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Det siste blir spesielt viktig, det har han lært fra de to første turene til ørkenrallyet.

- Det er mange som er nervøse og ikke klarer å få sove fordi de har så mye å tenke på, men hvilen er utrolig viktig for man får ikke den søvnen man er vant med.

- Får du sove, da?

- Å ja, det er helt sikkert. Forskjellen er enorm fra de første gangene. Jeg har lært at det ikke er mulig å ha oversikt over alt som skjer her, og heller ta ting som de kommer. Fra nå av, når de tøffere etappene begynner, gjelder det å legge seg ned der du står om du så bare har fem minutter å hvile på, sier han og gjesper. Det er stor sjanse for at Dagbladet har vekt ham i en sårt tiltrengt søvn.

For rett etter den siste etappen i Europa tok Ullevålseter med seg motorsykkelen i transportbilen, forflyttet seg den 800 kilometer lange transportetappen til Algeciras, og i natt med båt til Tanger i Marokko. Der går starten på den første Afrika-etappen klokka 6.30 i dag tidlig.

Alvor på mandag

- Jeg kommer fram til depoet rundt to- tre-tida i natt og får ikke lange søvnen før den 7,5 mil lange etappen. Men det er mandag rallyet starter for alvor. Da begynner etappene med sand, stein og navigering, sier Ullevålseter.

FÅR NOK SØVN: Pål Anders Ullevålseter har lært av tidligere erfaringer fra Paris- Dakar-rallyet og legger seg til å sove så fort han får fem minutter fri. I går endte han på 6. plass på etappen ved Castellon i Spania.