Trapattoni fikk sparken som Irland-trener

Kommer etter en svak VM-kvalifisering.

 FERDIG:  Irlands landslagstrener, Giovanni Trapattoni, har fått sparken - etter at laget har gjennomført en svak VM-kvalifisering. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB Scanpix
FERDIG: Irlands landslagstrener, Giovanni Trapattoni, har fått sparken - etter at laget har gjennomført en svak VM-kvalifisering. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB ScanpixVis mer

Det irske fotballandslaget og trenerveteranen Giovanni Trapattoni (74) skilte onsdag lag etter fem år.

Ifølge Irlands fotballforbund (FAI) var begge parter enige om å avbryte kontrakten før tiden. Også assistenttrener Marco Tardelli forlater det irske landslaget.

Avgjørelsen skjedde som følge av en svak VM-kvalifisering. Tirsdagens 0-1-tap borte mot Østerrike var irenes annet nederlag på fire dager. Før helgen vendte Sverige 0-1 til 2-1-seier i Dublin.

Dermed er Irlands VM-muligheter i praksis borte. Laget er seks poeng bak Sverige på annenplassen som gir omspill med bare to kamper igjen å spille.

- Vi vil takke Giovanni Trapattoni for å ha ledet oss til vårt første sluttspill på ti år. Vi var også meget nær VM i 2010 under hans ledelse. Dessverre har den pågående kvalifiseringen vært skuffende, men Giovanni etterlatter seg en gruppe flere gode, unge spillere, sa FAI-direktør John Delaney i uttalelse.

Suksess Trapattoni tok over den irske landslagsjobben i 2008. Irland var nær å ta seg til 2010-VM, men røk for Frankrike på kontroversielt vis i omspillet. I fjor var irene i sitt første EM-sluttspill på 24 år, men tapte alle gruppekampene.

Irske medier spekulerte øyeblikkelig i Trapattonis framtid etter Østerrike-tapet. Dagen etter var det slutt.

Trapattoni har hatt en innholdsrik trenerkarriere. Han har vunnet seriegull med fem klubber i fire ulike land. Størst suksess hadde han i Juventus med seks serie A-titler på ti år mellom 1976 og 1986.

(NTB)