Trapper opp terapien

Med OL rett rundt hjørnet trapper Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) opp samarbeidet med idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

ANTERSELVA (Dagbladet): Etter tre feilfrie skytinger pådro Liv Grete seg to bom da hun skjøt for en pallplass på siste skyting i går. Dagens fellesstart er generalprøven før OL-starten. Fra i morgen handler det meste om å få orden på hodet.

-  Fram til nå har Britt og jeg holdt jevnlig kontakt, men nå skal vi intensivere praten framover mot OL. Det blir nok samtaler nesten hver dag, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

De har jobbet tett sammen det siste året, og den meritterte skiskytteren føler at samarbeidet gjør henne sterkere mentalt.

Ikke til OL

-  Hun er flink på konsentrasjon og på å få meg til å holde fokus på de rette tingene. Det er godt å kunne snakke med en utenforstående om slike ting, sier Liv Grete.

Tajet-Foxell - som også jobber tett med rokongen Olaf Tufte - har vært med Liv Grete til flere verdenscuphelger denne sesongen, men skal ikke være med til Torino-OL.

Det bekymrer likevel ikke Liv Grete.

-  Man får gjort mye på telefon, og så blir det mange SMS-meldinger. Noen få stikkord er ofte alt jeg trenger, sier fru Skjelbreid Poirée.

 OPPTRAPPING:  Etter bomskuddene på siste skyting i går, kan det kanskje være greit å fokusere litt ekstra på det mentale for Liv Grete Skjelbreid Poirée. Foto: Bjørn Langsem
OPPTRAPPING: Etter bomskuddene på siste skyting i går, kan det kanskje være greit å fokusere litt ekstra på det mentale for Liv Grete Skjelbreid Poirée. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Og skrytet er gjensidig:

-  Liv Grete er kjempeprofesjonell og morsom å jobbe med. Hun er veldig motivert til å jobbe med det mentale, sier Tajet-Foxell.

Etter dagens konkurranse blir Liv Grete og ektemannen Raphael værende igjen i Anterselva i en uke fram til landslaget samles til OL-precamp i Les Saisies 28. januar.

-  Rolig uke

Etter to verdenscuphelger uten datteren Emma (3) tror hun det også vil gjøre godt for hodet å få en uke til å kose seg med Emma igjen. Til OL reiser ekteparet uten datteren.

Fysisk er verken hun eller hennes fysiske trener Atle Kvålsvoll bekymret foran de nært forestående olympiske lekene.

-  Liv Grete har nå sin tredje uke med tøffe konkurranser, og hun ser ut til å klare seg bra i høyden i Anterselva. Det ser veldig lovende ut med tanke på at hun skal få opp toppspeeden til OL, sier Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

Gårsdagens løp var hun god fornøyd med, tross de to sure bommene på siste skyting.

-  Det jeg tar med meg herfra er at jeg hadde 18 bra skudd. Det er bra med tanke på at jeg ikke er i kanonform ennå, sier Liv Grete.

SPRAKK: To bom på siste skyting for Liv Grete.