Massivt frafrall i breddefotballen

- Traumatisk

Coronasituasjonen har ført til et frafall i breddefotballen på 30 prosent, viser tall fra NFF. - Svært urovekkende, mener idrettspresidenten. Nylig måtte Oppsal trekke et helt seniorlag på grunn av manglende trening og kamper.

FRAFALL: Breddefotballen lider etter nesten halvannet år uten verken trening eller kamper. Foto: NTB
FRAFALL: Breddefotballen lider etter nesten halvannet år uten verken trening eller kamper. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har sett en effekt av at mange ikke har kunnet trene. Vi er en stor klubb, og vet ikke om dette blir det eneste laget vi må trekke. Vi har 40-50 seniorspillere på breddenivå som ikke har trent på lenge, og ikke spilt kamp siden slutten av 2019, sier Jørgen Grydeland, daglig leder i Oppsal, til Dagbladet.

- Det er klart at det begynner å tære på.

Frem til nå har klubben valgt å ikke trekke noen lag fra seriespill.

Men nå er de usikre på hvor mange spillere de har igjen på seniorlaga.

- Vi har et A-lag som er intakt med 25 mann. På de tre andre seniorlagene har vi vært opp mot 40-50 mann, men det er nesten umulig å si hvor mange som kommer tilbake igjen.

Klubben fakturerer verken for medlemskontingent eller treningsavgift på grunn av coronasituasjonen. Derfor har de ikke kontroll på frafallet. Grydeland anslår likevel at frafallet er stort.

- I hele klubben har vi nok tapt 40-50 spillere til nå, sier Grydeland.

- Kritisk

Norges Fotballforbund har gjort undersøkelser i flere av fotballkretsene hvor de kan anslå et frafall på 30 prosent i breddefotballen, altså seniornivå, siden coronapandemien rammet landet i mars i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer