MILLIONKAMPEN: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. FOTO: TRAV24.NO.
MILLIONKAMPEN: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. FOTO: TRAV24.NO.Vis mer

Travansatt blir fjernet fra tv-skjermen

Kusk frikjent for løpsfiksing etter milliondrama i V75.

(Dagbladet): Ledelsen i Det Norske Travselskap (DNT) satt samlet i flere timer seint tirsdag kveld for å vurdere om den innside-mistenkte kusken Kristian Malmin (29) skal suspenderes fra å kjøre løp inntil ryktene om løpsfiksing i V75 på Drammen travbane er avklart.

En DNT-ansatt, bekjent av den lovende travkusken med over 300 seire, hadde åtte av 14 hester i det siste løpet, som ville gitt 28,8 millioner kroner i gevinst.

Sperret gevinst Sammen med en kamerat vant den travansatte 575 000 kroner i V75-gevinst mens han var på jobb med travkuskene.

Det har skapt en rykteflom om «fiksing» av løpsresultatet. 

Rikstoto har foreløpig sperret gevinsten for utbetaling.

Like før midnatt bestemte generalsekretær Øystein Dahle i samråd med styreleder Atle Larsen at verken kusken eller den ansatte har brutt travsportens reglement.

Dermed får kusk Kristian Malmin fortsette å kjøre løp.

Ikke på tv - Våre samarbeidspartnere Rikstoto og tv-produksjonsselskapet IMG har bestemt at vår ansatte ikke skal delta i tv-sendinger inntil videre, sier generalsekretær Dahle til Dagbladet.

Den DNT-ansatte er profilert som ekspert og intervjuer både på kanalen Rikstoto Direkte og på NRKs travsendinger. Det er Rikstoto som betaler disse tv-sendingene, med en prislapp på over 100 millioner kroner i året.

Kamikaze-angrep Dommerne på Drammen travbane avhørte Malmin rett etter løpet lørdag om hvorfor han med sin hest Ramstad Loke tilsynelatende forsøkte å "drepe" lederhesten Føynland Kongen (kusk Geir Flåten), som den travansatte ikke hadde streket på sin kupong.

Ble gratulert i egen tv-sending Kusken har bedyret sin uskyld overfor Dagbladet. Dommerne på Drammen travbane avhørte de 14 kuskene påny tirsdag om det dramatiske løpet, der den travansatte selv ble gratulert og intervjuet på tv-kanalen Rikstoto Direkte om en gevinst på over en halv million kroner.

- Noen av kuskene fortalte i det nye avhøret at de hadde hørt om mulighetene for storgevinst, opplyser dommerleder Jan Roger Humlebekk til Dagbladet.

Dette er pressemeldingen DNT la ut om saken like før midnatt etter at innside-ryktene har ridd travsporten og spillernes troverdighet som en mare siden lørdag.

- Betyr denne gjennomgangen at dere er fornøyd med publikums tillitt i forhold til at DNT-ansatte på jobb kan delta i spillet?

- Verken den ansatte eller kusken har brutt dagens regler, som vi kommer til å vurdere fortløpende , sier generalsekretær Øystein Dahle i DNT til Dagbladet.

- Stor belastning Kusken Kristian Malmin har bedyret sin uskyld overfor Dagbladet og samtidig fortalt at ryktene har vært en stor belastning.

Den travansatte, som har tatt noen feriedager siden det begynte å koke, har ikke besvart Dagbladets henvendelser siden søndag.

Men han innrømmer overfor fagbladet Trav- og Galopp-Nytt at han har opptrådt uprofesjonelt på jobb.

-