Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Travet kjempeløpet med sko

Storfavoritten i V75 hemmes ikke.

REKKER TUNGE Sune Palema rekker tunge til konkurrentene med eller uten sko på beina. Bo Westergaard beroliger spillerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REKKER TUNGE Sune Palema rekker tunge til konkurrentene med eller uten sko på beina. Bo Westergaard beroliger spillerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Storafvoritten Sune Palema skal trave med sko i V75-7 på Leangen lørdag. Det gjør spillerne urolige, og det spekuleres i media.

Men trener Bo Westergaard har følgende melding til Dagbladets lesere:

-Sune Palema travet med sko sist også. Da vant han på 1.12,6. Det forteller vel det meste, sier Westergaard.

Monsteret av en hest satte altså sin nye rekord med sko på beina.
-Han er selvfølgelig enda bedre skoløs. Men han er uansett god nok til å vinne igjen, mener Westergaard.

Hovsprekk

Hesten slo opp en hovsprekk i varmingen på Sørlandet Travpark foran det siste løpet 20. mars. Det medførte at Westergaard slo på skoene. Og skoene blir altså på denne gang også.

Fornuftig

Det spekuleres videre i det trange startsporet hesten fikk tildelt i trekningen. Men Westergaard har også sin mening om den saken.
-Hesten er så fornuftig, at jeg ser ikke på det som noe problem i det hele tatt, forteller dansken til Dagbladet.

Sterk

Den lange distansen ser Westergaard på som bare positivt.
-Han er så sterk, at lang distanse må være en stor fordel, mener han om vallaken som bare har startet i sprintløp i det siste, der hesten har feid all motstand over ende.

Over ende

Westergaard gikk selv over ende i den mye omtalte massekollisjonen på Klosterskogen i påsken. Det var hans hest Navy Seal som fikk beinet feid vekk under seg og deiset i bakken. Westergaard ble liggende under et komplett kaos av hester, kusker og sulkyer. Smått utrolig gikk det helt bra for Westergaard.

-Ja, jeg rakk ikke å tenke eller bli redd en gang. Så fort gikk det. Men det gikk heldigvis bra med hesten min og meg. Navy Seal har det fint om dagen, forteller Bo Westergaard.

Tet og seierstro

Han kan fortelle om en annen hest fra sin stall som han har stor tro på. Men han kjører en annen selv. Dette forklarer han slik:
-Jeg kjører I'm Simonis Molar fordi jeg har hatt hesten så lenge i min varetekt.
Men det er Atlantic Ås jeg har mest tro på.
Han skal kjøres i tet denne gang og slipper ikke til noen. Han har fått flere pene løp, så nå er det på tide å bestemme det hele, forteller Westergaard om andre valget i spillet i det sjette V75-løpet.

Men han gir seg ikke helt med det heller. Dansken som har enorm suksess i Norge har også favoritten i det fjerde V75-løpet. Men her er han mer forsiktig.
-Løjtens Q.C. er også en vinnerkandidat. Han har vært bra i alle startene. Jeg mener han skal takle svingene på Leangen og bør i alle fall ende blant de fem første, avslutter Westergaard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!