Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Travhest krasjet med bom og døde under oppvarming: - Helt tragisk

OBS! Vi advarer mot sterke bilder!

LØP LØPSK: Travhesten Hovhaaga sparket først kusken Dag-Sveinubg Dalen ut av sulkyen og travet så flere rundt banen uten kusk. Til slutt spiddet hesten seg selv på en bomport og døde. Skjermdump fra video: IMG / Med tillatelse fra Norsk Rikstoto
LØP LØPSK: Travhesten Hovhaaga sparket først kusken Dag-Sveinubg Dalen ut av sulkyen og travet så flere rundt banen uten kusk. Til slutt spiddet hesten seg selv på en bomport og døde. Skjermdump fra video: IMG / Med tillatelse fra Norsk Rikstoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under oppvarming før et V65-løp på Jarlsberg travbane utenfor Tønsberg kaldblodshesten Hovhaaga ble skremt.

Hovhaaga løp to runder på banen før den krasjet med en bom og ble spiddet av den. Hesten døde nesten umiddelbart.

- Det var helt tragisk. Hesten klarte å kvitte seg med kusken og løp to runder på banen før den var i ferd med å stoppe. Da gjorde den som hestene vanligvis gjør på travbanen, den søkte seg mot porten ned mot stallene. Så fikk den på en eller annen måte dyttet unna den ene bommen, og krasjet mot den butte enden av den andre. Det var ikke så stor fart, men det er klart det blir en del krefter i sving når det kommer en hest på fem hundre kilo mot en bom, sier stevneveterinæren på Jarlsberg, Idun Rosenfeld, til Dagbladet.

Stevneveterinæren sto fem meter unna bommen Hovhaaga krasjet i, og forteller at hesten ikke led unødig, til tross for den tragiske ulykken.

- Det gikk veldig fort, hesten var bevisstløs i løpet av noen sekunder. Den ble skutt, men det var mest for å være på den sikre siden, forteller Rosenfeld.

- Jeg sto fem meter unna der den krasjet, og innen assistenten min kom med avlivingsutstyret var hesten i himmelen. Det er vondt å se på, men vi har rutiner for hvordan vi håndterer sånne ting, fortsetter hun.

Kusk Dag-Sveinung Dalen ble sparket i leggen da han ble kastet ut av sulkyen, men skal ifølge Rikstoto.no ha klart seg uten de store fysiske skadene.

Dalen valgte likevel å stå over resten av løpene han skulle kjørt etter Hovhaagas dødsfall.

DØDE: Travhesten Hovhaaga løp løpsk og spiddet seg selv til døde på en bomport på Jarlsberg Travbane fredag kveld. Stillbilde fra video: IMG / Med tillatelse fra Norsk Rikstoto 
DØDE: Travhesten Hovhaaga løp løpsk og spiddet seg selv til døde på en bomport på Jarlsberg Travbane fredag kveld. Stillbilde fra video: IMG / Med tillatelse fra Norsk Rikstoto  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!