Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Travhest stupte og døde under løp

- Jeg var veldig heldig, sier kusken. Se video.

(Dagbladet.no): Travhesten Ånøyknekten stupte i banen og døde momentant midt under det første Dagens Dobbel-løpet på Leangen mandag kveld.

Kusken Thomas Mjøen (31), en av landets beste amatørkusker, hadde flaks som slapp fra ulykken med et brukket håndledd og en forstuet fot.

Her kan du se de dramatiske videobildene fra Rikstoto Direkte på NRK.nett-tv.

- Jeg var veldig heldig, sier Mjøen til Adressa.no etter en grundig helsesjekk. Han prøvde å hoppe av da han skjønte at det var noe alvorlig galt med hesten, som lå i tet.

Kusken, med 103 seire i karrieren og V75-seier med nettopp Ånøyknekten i seinest i desember, ble overkjørt av flere hester og sulkyer.

Stevneveterinær Jostein Rokstad tror hesten stupte fordi den slukte tunga og fikk oksygenmangel. Dødsårsaken var nakkebrudd, ifølge veterinæren. Løpet ble kjørt om igjen seinere på kvelden.

NAKKEBRUDD: Ånøyknekten døde under gårsdagens løp på Leangen. Også kusken pådro seg skader. Arkivbilde: Hesteguiden.com
NAKKEBRUDD: Ånøyknekten døde under gårsdagens løp på Leangen. Også kusken pådro seg skader. Arkivbilde: Hesteguiden.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media