Tre år siden Rooney ble utvist

Møter Villarreal igjen.

(Dagbladet.no): I morgen er det igjen duket for Champions League-spill for Manchester Uniteds stjernegalleri, mot Villarreal på Old Trafford.

Sist gang United møtte Villarreal var i september 2005, og den kampen markerte et vendepunkt for landslagsspilleren Wayne Rooney. Det var nemlig sist gang den robuste spissen ble utvist i en cup- eller seriekamp for den engelske storklubben.

Rooney fikk den gang først gult kort for en sen takling, og kvitterte sarkastisk ved å klappe opp i fjeset på Kim Milton Nielsen, oppgjørets danske dommer. Resultatet av dette ble nytt gult - og påfølgende utvisning.

Rooney hadde i årene frem mot kvelden i Spania vist seg å være en svært så temperamentsfull person, både på landslaget og klubblaget. Det var alltid en fare for at den tidligere Everton-spilleren skulle komme til å ryke i tottene på en motspiller, og det bekymret trenerne hans. Sven-Göran Eriksson var en av de som gikk ut og ba Rooney om å roe seg ned.

Nå innrømmer imidlertid Rooney at utvisningen for tre år siden var det som skulle til for at han våknet.

- Ja, det var et vendepunkt for meg. Det var en latterlig ting å gjøre. Da jeg satt i garderoben etter å ha blitt sendt av banen tenkte jeg bare, hvorfor har jeg gjort dette? Jeg lærte av det, det sørget jeg for at jeg gjorde. Du har ikke lyst til å sitte i garderoben og tenke på hva du kunne gjort om du fortsatt var på banen, uttaler Rooney ifølge Daily Mirror.

Så får vi se om Rooney nok en gang klarer å beholde roen, noe han har gjort helt siden han entret Estadio El Madrigal septemberkvelden i 2005.  

United må for øvrig klare seg uten Michael Carrick og Paul Scholes mot Villarreal i morgen. Førstnevnte ble skadet i helgens kamp mot Liverpool, og er høyst trolig ute i seks uker med et brudd i foten. Scholes er suspendert etter sitt røde kort mot Zenit St. Petersburg i Super Cup-finalen.

SISTE UTVISNING:
Forrige gang Manchester United spilte CL-fotball mot Villareal markerte et vendepunkt for den da 19-årige spissen Wayne Rooney. Det var nemlig sist gang han ble utvist i en cup- eller seriekamp for Manchester United. Foto: Jonathan Brady, EPA/SCANPIX
SISTE UTVISNING: Forrige gang Manchester United spilte CL-fotball mot Villareal markerte et vendepunkt for den da 19-årige spissen Wayne Rooney. Det var nemlig sist gang han ble utvist i en cup- eller seriekamp for Manchester United. Foto: Jonathan Brady, EPA/SCANPIX Vis mer
Tre år siden Rooney ble utvist