Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre års arbeid ble slettet. Vidar-leiren raser etter Viking-hacking: - Skammelig

Vil politianmelde saken.

JUBEL OG FORTVILELSE: Vidar jublet, mens Viking fortvilet etter den sensasjonelle cupseieren på onsdag.
Foto: Sander Selsvik Jacobsen / NTB scanpix
JUBEL OG FORTVILELSE: Vidar jublet, mens Viking fortvilet etter den sensasjonelle cupseieren på onsdag. Foto: Sander Selsvik Jacobsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scoringer av Andreas Westly og Ingvald Halgunset sørget for at 2. divisjonsklubben Vidar sendte Viking sensasjonelt ut av cupen på onsdag.

Vidar har slått ut både Bryne og Viking, som begge er Vidars storebrødre. Det smerter intenst, ikke minst for storklubben Viking. Derfor var frustrasjonen særdeles stor etter tapet.

Cupaskeladden Vidar har en entusiastisk supportergjeng initiert av ungdommer og klubbens yngre spillere. De kaller seg Vidarulvene og har i tre år fulgt A-laget tett gjennom bilder, videoer og stemningsrapporter på deres instagramkonto.

Etter at Vidar overraskende slo Viking ut av cupen og ertet sin storebror i dagene etter, ble Vidarulvenes konto hacket. Alle bildene og videoene som er blitt publisert gjennom tre år, ble slettet. Backup-filer eksisterer ikke. Minnene er forsvunnet for evig og alltid.

I tillegg har Vidarulvenes konto fått navnet «Heia Viking,» med undertekst «VIKING ER STØRST I BYEN» og et bilde av Viking-logen.

- Det er skammelig, skrev styreleder i Vidar, Øivind F. Eftestøl, umiddelbart på Facebook.

Vil politianmelde saken Vidar-leiren er i harnisk over hendelsen. Til Dagbladet forteller Gaute Meling, som er ungdomstrener i klubben og jobber tett med de mest engasjerte ungdommene i Vidarulvene, at de vil politianmelde saken.

- Klubben har en stor fanskare, og våre flotte ungdommer laget denne kontoen for tre år siden og har lagt mye innsats i det. Bildene og videoene har vært til stor glede for alle som har en tilknytning til Vidar, forteller Meling til Dagbladet.

- Alt er tapt. Det finnes ingen backup. Det er forferdelig kjedelig og skammelig. Det er gutter fra 12 til 16 år med gode verdier som har jobbet entusiastisk med denne kontoen. De er veldig lei seg. Vi kommer til å politianmelde det hele, sier han.

- Lavmål og totalt unødvendig Dagbladet har vært i kontakt med styreleder i Vikinghordene, Tommy Nærland, og informasjonssjef for utbrytergruppa F19, Tommy Nyborg Ims.

Hackingen av Vidarulvenes konto skal ikke være et organisert og kollektivt stunt fra noen av Vikings supporterklubber, får Dagbladet opplyst. I stedet skal det være snakk om et enkeltindivid, som lot frustrasjonen gå utover Vidars ungdommer.

Nærland tar sterkt avstand fra oppførselen.

- Det er lavmål og totalt unødvendig. Sånt gjør man bare ikke. Det er bare tåpelig, tydeliggjør Nærland til Dagbladet.

Vidar møter Vålerenga i 4. runde av cupen. Dermed får de oppfylt den store drømmen om å komme til Ullevaal. Bildene fra veien til Ullevaal er imidlertid forsvunnet.

SLETTET: Alle bildene og videoene som Vidarulvene har publisert gjennom tre år, har blitt hacket og slettet. Igjen ligger bare noen Viking-spor. Foto: Privat
SLETTET: Alle bildene og videoene som Vidarulvene har publisert gjennom tre år, har blitt hacket og slettet. Igjen ligger bare noen Viking-spor. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart